Şehit ve gazi yakınları için verilen ödenek teklifine Cumhur İttifakı’ndan ret

Şehit ve gazi yakınları için verilen ödenek teklifine Cumhur İttifakı’ndan ret
İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Plan ve Bütçe Komisyonunda şehit yakınları ve gaziler için 5,5 milyar TL ödenek ayrılması tekliflerinin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini duyurdu.

2022 bütçe görüşmeleri komisyonlarda devam ederken İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, dikkat çeke bir paylaşımda bulundu.

Aynı zamanda Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olan Usta, komisyonda şehit yakınları ve gaziler için verdikleri teklifin Cumhur İttifakı tarafından reddedildiğini açıkladı.

Twitter hesabından paylaşan İYİ Partili Usta, 5,5 milyar TL ödenek ayrılmasına yönelik önerge verdiklerini ifade etti.

İşte Erhan Usta’nın o açıklaması:

"Plan ve Bütçe Komisyonunda verdiğimiz: ŞEHİT YAKINLARI ve GAZİLERİMİZ için 5,5 milyar TL ödenek ayrılması önergemiz de Cumhur İttifakı oylarıyla reddedilmiştir! Mevcut bütçeyle şehit yakınları, gaziler ve yakınlarının ihtiyaçlarının karşılanabilmesi mümkün değildir!"

Usta ayrıca; "Plan ve Bütçe Komisyonunda verdiğimiz: -BEBEK BEZİ ve MAMASI almakta zorlananlar için 10 milyar TL -ENGELLİLER için 20 milyar TL -KADIN İSTİHDAMI için 10 milyar TL -DOĞALGAZ FATURALARINI ödeyemeyenler için 5 Milyar TL önergelerimiz Cumhur İttifakı oylarıyla reddedilmiştir!" ifadelerini kullandı.