İYİ Parti İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu'dan fındık haftası açıklaması

İYİ Parti İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu'dan fındık haftası açıklaması
İYİ Parti İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu, 'fındık haftası' kararları için Yeniçağ'a özel açıklamalarda bulundu.

Ferhat GÜNAYDIN-GİRESUN\YENİÇAĞ

İYİ Parti İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu Yeniçağ''a yaptığı açıklamada,

Ulusal Fındık Konseyi son yaptığı yönetim kurulu toplantısında her yıl 8-14 Ağustos tarihlerinin “fındık haftası“ olarak kutlanmasını kararlaştırıp bu yıl ki kutlamaların ise Sakarya’da yapılması yönünde karar almış. UFK başkanı, fındık haftasının her yıl değişik bir il veya ilçede kutlanmasına devam edileceğini ve koordinasyonunun da UFK tarafından yapılacağını belirtmişti.

Giresunlu bir UFK başkanına bu açıklamayı yakıştıramadım. Türkiye’de fındık tarımı yapılan bölgeler 3 gruba ayrılmaktadır. Bunlar; 1., 2. ve 3. Standart Bölgelerdir. En önemli bölge olarak kabul edilen 1. Standart Bölge kapsamında Artvin, Giresun, Ordu, Rize ve Trabzon illeri bulunmaktadır. Sakarya nereden çıktı. Önce fındığı öğrensinler." dedi.

Fındık Giresun için olmazsa olmazımızdır. Türkiye için de olmazsa olmazdır bu döviz kıtlığında senede net 3 milyar dolar döviz girdisi sağlamaktadır. Başka hiçbir ürünün otomotiv de dahil net döviz girdisi bu kadar yoktur. Fiskobirlik de Giresun''dan yönetilmektedir. Sonra fındığın başkenti tartışmasına taraf olup boş sözlerle avutulmuşuz.

Hiç olmazsa fındığın başkentine saygı gösterip, fındık haftası yapılacaksa Giresun''da kutlanmalıdır. 
Fındık haftasında ya da hafta yerine fındık için Gübreyi ucuzlatmaya, dönüm parasını artırmaya uğraşsınlar. Ya da makinalı tarıma, bahçe birleştirmelerine ve iyi cins fındık fidanı yapmaya uğraşsınlar" ifadelerini kullandı.