İzlemeye devam...

Geçtiğimiz günden bu yana gündem, Burhan Kuzu'nun Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan fotoğrafı oldu.

Fotoğrafta Burhan Kuzu'nun bulunduğu yemek masasında İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti de yer alıyordu.

Orada dikkat çekmeyen çok önemli bir ayrıntıyı Cuma günkü (dünkü) yazımda aktardım.

Neydi o hatırlatayım. Yayınlanan fotoğrafta Burhan Kuzu ve Zindaşti'nin yanı sıra bir kadın kimsenin dikkatini çekmemişti. İsmi Aliye Uzun olan bu isim AKP İlçe teşkilatında görevli.

Zindaşti'nin ifadesine göre kendisi ve arkadaşlarına kadın ayarlayan, vatandaşlık alması için kendisinden 500 bin lira para isteyen bir isimdi Aliye Uzun.

Zindaşti'nin ifadesinde bir bilgi daha yer alıyordu aslında.

O da Ömer Erdal Akkartal...

Bu yazımda da ondan bahsetmek istiyorum.

Çünkü Zindaşti'nin yat almak istediği sırada Aliye Uzun'un tanıştırdığı Akkartal ile ilgili ilginç bilgilere ulaştım.

Ama önce Zindaşti'nin ifadesinden yat mevzusunun nasıl anlatıldığını aktarayım.

Zindaşti, geçen yıllarda bir yat almak istediğini Aliye Uzun'a bildiriyor. Aliye Uzun da kendisinin Ömer Erdal Akkartal isimli bir arkadaşı olduğunu ve onun da yatını sattığını söylüyor. Zindaşti ile birlikte yatı görmek için Güzelce Marina'ya gidiyorlar. Yatı almak için 1 milyon 300 bin euro karşılığında anlaşıyorlar.

Erdal Akkartal parayı bankadan değil de nakit isteyince işler karışıyor. Zindaşti bu durumdan şüpheleniyor araştırma yapıyor ve şahsın kendisini dolandırmak istediğine kanaat getiriyor.

Aliye Uzun'a durumu aktarıyor. Aliye Uzun da korkutmak bahanesi ile "Erdal, Türkmenistan Cumhurbaşkanı'na suikast düzenleyen ekibin başı" diyor ve bir video izlettiriyor. Zindaşti bu olaylardan sonra Erdal ve Aliye ile arayı açıyor.

Aliye Uzun sonraki zaman içerisinde kimlik ile gelişme var bahanesiyle Zindaşti'ye ulaşmaya çalışınca Ekrem Öztunç isimli yeğeni görüşüyor. Zindaşti'nin uygunsuz resimlerini paylaşmak ile tehdit ediyor ve fotoğraf gönderiyor.

Zindaşti ödemeyince de devreye Erdal Akkartal giriyor. Restleşmeden sonra Zindaşti ve 3 adamı Erdal Akkartal'ın verdiği adrese gidiyor ve çatışma yaşanıyor. Zindaşti'nin bir adamı vuruluyor ve olay yerinden kaçıyorlar.

Zindaşti polise gitmiyor doğal olarak Erdal Akkartal da benim aranmam var polise gitmeden kapatalım diyerek olayı kapatıyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan...

Gana'yı ziyaret ediyor. Ziyaretten sonra Sabah gazetesinde bir haber yer aldı.

"Akkartal Grup, 98 milyona Kara Kıta'da organik tarım üssü kuracak. Hedefte hayvancılık da var. Kendisi ziraat mühendisi olan Akkartal Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aliye Uzun, bu yatırımla Türkiye'nin gıdadaki gücünü artıracaklarını söyledi."

Grup ismi size de tanıdık geldi değil mi?

Evet.

Bahsedilen gruba ait firmalar; Akkartal Tarım Hayvancılık Şirketi 21 Kasım 2012 tarihinde, Akkartal Sigorta 2 Mart 2012'de, Akkartal İthalat İhracat İnş. 27 Haziran 2013'te, Akkartal Özel Sağlık hizmetleri de 26 Nisan 2012 tarihinde kurulmuş.

Yönetim kurulu başkanı olarak da Zindaşti'ye yat satmak isteyen ve silahlı çatışmaya girdiği iddia edilen Erdal Akkartal gözüküyor.

Toplam sermayeleri 1 milyonu dahi bulmayan grup şirketi adına Gana'da 98 milyon liralık yatırım yapacaklarını açıklayan Aliye Uzun'un Ticaret Sicil Gazetelerinin hiç birinde grup firmalarında bir yetki aldığı bilgisine ulaşamadım. Ancak Sabah gazetesinin 11 Mart 2016 tarihli haberinde Aliye Uzun'un Grup yetkilisi olduğu belirtilmiş.

İlginç...

Yani, Cumhuriyet gazetesinin yayınladığı Burhan Kuzu fotoğrafında aslında görülmeyen çok ilginç ilişkiler ağı bulunuyor.

Burhan Kuzu'nun bu kirli ilişkilerden haberi var mı?

Neden böyle bir buluşma gerçekleşti?

Masada ticari konular görüşüldü mü?

Ve en önemlisi...

Bu fotoğrafın çekildiği yemek AKP için gerçekleştirilen kurumsal bir görüşme miydi?

Yazarın Diğer Yazıları