İYİ Partili meclis üyesi önerge vermişti… İzmir Büyükşehir Belediyesi ped üreteceklerini açıkladı

İYİ Partili meclis üyesi önerge vermişti… İzmir Büyükşehir Belediyesi ped üreteceklerini açıkladı
İzmir Güzelbahçe Belediyesi'nin İYİ Partili Meclis Üyesi Gizem Albaş'ın ilçe sınırları içerisinde ortaokul ve lise çağındaki kız öğrencilere ücretsiz hijyenik ped dağıtılması için önerge vermesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi “adettendir üretiyoruz” sloganıyla yola çıkarak ped üreteceklerini açıkladı.

İsmail Aybars AKSOY- Yeniçağ İzmir

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen, İzmir Güzelbahçe Belediyesinin meclis toplantısında, İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Gizem Albaş, ilçe sınırları içerisinde ortaokul ve lise çağındaki kız öğrencilere ücretsiz hijyenik ped dağıtılması için önerge vermişti.

Konuşmasında hijyenik pedin temel ihtiyaç malzemesi olduğunu vurgulayan Albaş, ülkemizde hijyenik pede yüzde 18 KDV uygulandığını, ancak Avrupa ülkelerinde bu malzemenin ücretsiz dağıtıldığını dile getirdi.

Albaş, "Kız öğrencilerinin eğitimine katkı sağlayarak sosyal farkındalığını arttırabiliriz" açıklamasında bulunmuştu. İYİ Partili Gizem Albaş’in önergesi örnek oldu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi “adettendir üretiyoruz” sloganıyla yola çıkarak ped üreteceklerini açıkladı.

Yerelde teklif ettiği projenin hayata geçirilmesiyle önemli bir başarıya imza atan Gizem Albaş “Türkiye’de gerek kadın politikaları, gerek toplumsal politikalar, gerekse sağlık politikaları alanlarında önemli eksikler var. Bu eksikliklerin içinde yer alan ve kadın sağlığını hedef alan bir problemin çözümüne yönelik verdiğimiz teklif İzmir’imize yakışır şekilde karşılığını buluyor. Dilerim ki, bu İzmir’le sınırlı kalmayarak Türkiye’nin geneline yayılır.” dedi.