İzmir'de bir deprem var bir de sonrası. Şeytan tir tir titriyor, insanlık açık artırmada satılıyor

İzmir'de bir deprem var bir de sonrası. Şeytan tir tir titriyor, insanlık açık artırmada satılıyor
Büyük İzmir depreminin ardından depremzedeler ve evini değiştirmek isteyen vatandaşlar kiralık ev arayışına geçerken, ev fiyatları yüzde 60 arttı. Bölgede kiralık ev bulmak ise neredeyse imkansız. Bazı ev sahipleri 3 bin TL'ye anlaştığı bir evi başka birine 3 bin 500 TL'ye kiralayabiliyor.

NTV'den Tuğba Öztürk'ün haberine göre, İzmir'de yıkıma neden olan depremin ardından pek çok vatandaş, güvenli ev arayışına düştü.

Kiralardaki artışın yanı sıra İzmirliler'in ev standartları da değişti. Kimileri müstakil ev ararken kimileri de  binaların en üst katlarına yöneliyor. 

Kiralık evlerdeki hızlı fiyat artışına yönelik bilgi veren İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Başkanı Mesut Güleroğlu, ''Bu fiyat artışının bir boyutu arzın talebi karşılayamaması. Diğer bir boyutu da mesela ben 3 bin liraya telefonda ev sahibi ile anlaşıyorum. Sonra bir başkası arıyor, 'Ben 3 bin 500 lira veririm bana kiralayın evi' diyor. Mal sahipleri de bu gibi durumlarda kontrolsüz kalabiliyor'' ifadelerini kullandı.  

Öte yandan, İzmir'deki emlakçıların da bu durumdan zarar gördüğünü sözlerine ekleyen Güleroğlu, ''Şu anda elimizde kiralık daire yok. Kiralık ev arayan çok kişi var ama ev yok'' dedi.