James Jeffrey'den dikkat çeken Türkiye açıklaması

James Jeffrey'den dikkat çeken Türkiye açıklaması
ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey Ankara'da gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından katıldığı canlı yayında "Türkiye'nin İdlib'deki meşru çıkarlarını destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye ziyareti kapsamında Ankara'da gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından NTV'de canlı yayına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'nin İdlib'deki meşru çıkarlarını destekliyoruz" diyen Jeffrey, "Türk askeri İdlib'de kendini savunma hakkına sahip. Türkiye'nin rejim güçlerine karşılık vermesini anlıyoruz. NATO müttefiki oalrak nasıl yardımcı olabileceğimizi araştırıyoruz. Bu konuda istihbarat paylaşımı olsun, ekipman transferleri de son derece önemli" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE İNSANİ FELAKETLE TEK BAŞINA MÜCADELE EDEMEZ"

"Suriye ve Libya'da ortak jeostratejik amaçlarımız var. Türkiye ile yakın koordinasyon ve bilgi paylaşımı önemli" diyen ABD'li temsilci sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye insani felaketle tek başına mücadele edemez. Suriye'de karışıklığı Rusya ve Esad yarattı. Suriye'de Rusya ve İran'ın farklı amaçları bulunuyor. Bölgede savaş olacağını düşünmüyorum. Türkiye, ABD, İsrail, Rusya'yı da katıyorum çok dikkatli davranıyor."