Mourinho'dan Saka'ya destek

Mourinho'dan Saka'ya destek
EURO 2020 finalinde kazananın İtalya olmasının ardından Jose Mourinho, Bukayo Saka hakkında konuştu. Teknik adam, "İngiltere'nin kaderini bir çocuğa bıraktılar" açıklamasını yaptı.

Mourinho'dan Saka'ya destek

Goal''un aktardığı bilgilere göre, İtalya''nın Avrupa şampiyonu olmasıyla birlikte, Jose Mourinho daha önce de defalarca eleştirdiği Luke Shaw''a, bir kez daha gönderme yaptı. Penaltı atışlarında sorumluluk almayan İngiliz futbolcuları eleştirdi.

"STERLİNG, STONES, SHAW NEREDEYDİ"

Penaltılarda fırsatı kaçıran Bukayo Saka''yı soran muhabirlere, "Saka, bir ülkenin kaderini omuzlarında taşıyordu. Bu, bir çocuğun omuzlarında taşıyabileceğinden çok daha fazlası. Bu soruyu Gareth''e sormalı mıyım bilmiyorum ama. Orada olması gereken oyuncular yoklardı. Asıl orada olması gerekenler sorumluluktan kaçıyorlar. Gareth o kadar dürüst bir adam ve koruyucu bir menajer ki, A oyuncusunun veya B oyuncusunun penaltı kullanmak istemediğini söyleyeceğini asla düşünmüyorum. Böyle bir durumda Raheem Sterling neredeydi? John Stones neredeydi? Luke Shaw neredeydi?” şeklinde cevap verdi.

SOUTHGATE SORUMLULUĞU ÜZERİNE ALDI

Üç oyuncunun penaltılar için seçilmesi eleştiri konusu olurken, Gareth Southgate bu seçimin sorumluluğunu üzerine alıp, "Penaltıları kullanmaları benim tercihimdi, Bukayo, Marcus ya da Jadon’ın değil. Antrenmanlarda yaptığımız çalışmalar sonucunda bu sıralamaya karar verdik. Marcus ve Jadon’ı oyuna almak bir kumardı, ama bu kumarı daha erken oynasak belki maçı uzatmalarda kaybedebilirdik." sözlerini kaydetti.

İlgili Haberler