Jüpiter'deki fırtınanın görüntüsü ortaya çıktı

Jüpiter'deki fırtınanın görüntüsü ortaya çıktı
Jüpiter'i keşfetmekle görevli Juno uzay aracı gezegende gerçekleşen fırtınanın görüntüsünü yakalaladı. İşte adeta bir sanatçının tuvaline benzeyen o fotoğraflar...

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; NASA’nın Juno adlı Jüpiter aracının, güneş sistemimizin en büyük gezegeni olan Jüpiter''de 43. yakın uçuşunu tamamladığı aktarıldı. Bu süreçte olağanüstü bir görsel paylaşımı yapıldı. NASA, bu görselleri resmi Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Çekim, Jüpiter’in Kuzey Kutbu’nun yakınında oluşan girdaplar ve kasırga benzeri sarmal rüzgar desenlerinden oluşmaktaydı.

Bu fırtınaların boyutu tam olarak belli olmamasına rağmen bu fırtınaların her birin,n 50 kilometre yüksekliğe kadar çıktığı aktarıldı.

Jüpiter fırtına görsellerinin, gezegenin atmosferi hakkında pek çok bilgi verdiği düşünülüyor. Bilim insanları, bu görsellere bakarak Jüpiter’in atmosferik özelliklerini yaratan akışkanlar dinamiği ve bulut kimyası hakkında bilgi sahibi olma şansına sahip olabilir. Bunun yanı sıra bilim insanları gezegendeki girdapların farklı şekillerini, renklerini ve boyutlarını da analiz ederek yeni sonuçlara ulaşmaya çalışacak.

İlgili Haberler