Kabızlığa ne iyi gelir? Kabızlıkta nelere dikkat etmeli, ne yemeli ne yememeli?

Kabızlığa ne iyi gelir? Kabızlıkta nelere dikkat etmeli, ne yemeli ne yememeli?
Bağırsak ve sindirim sorunları çeken bireyler tuvalete çıkarmakta zorluk yaşayarak kabızlık sorunlarıyla uğraşmakta. Özellikle kış ayrılarında tüketilebilecek pek çok besin kabızlığa iyi geldiği söyleniyor. Peki, Kabızlığa ne iyi gelir? Kabızlıkta nelere dikkat etmeli, ne yemeli ne yememeli?

Kabızlık sorunları yaşayanlar çareyi bitki ve takviye besinlerde buluyor. Kış aylarının gelişiyle temin edilebilecek pek çok ürün kabızlığa iyi geliyor. Peki, Kabızlığa ne iyi gelir? Kabızlıkta nelere dikkat etmeli, ne yemeli ne yememeli?

Bağırsak sağlığıyla ilgili sorunlardan kaçınmak için kışın beslenme düzeninizi değiştirmek gerekiyor. Öğünlerinize daha fazla lif, bitki, baharat, mevsim meyveleri ve sebzeleri eklemek önemlidir.

Kışın kabızlık, bağırsak hareketleri normal olan kişilerde bile yaygın görülür. Kabızlık, bir kişi haftada üçten az tuvalete çıktığında ortaya çıkar.

Kış aylarında havalar soğuduğu için susuzluk oranı azalır. Bu da kabızlık riskini artırır. Daha az su tüketmek, daha az egzersiz yapmak, çok fazla çay ve kahve içmek ve yeterince yüksek lifli yiyecekler yememek bizi kabızlığa duyarlı hale getirebilir.

Sadece müshil tüketmek kabızlık için kalıcı bir çözüm değildir. Kabızlıkla savaşmaya yardımcı olabilecek besinlerin tüketilmesi gerekir.

KABIZLIĞA İYİ GELEN BESİNLER

HURMA

Kabızlık, eklem ağrısı, anksiyete, saç dökülmesi ve düşük enerjiye iyi gelir. Sabahları aç karnına 2-3 adet hurmayı ılık su ile ıslatın.

ÇEMEN OTU TOHUMLARI

1 çay kaşığı çemen otu tohumlarını gece boyunca ıslatıp ve sabah ilk iş olarak içebilirsiniz. Ayrıca tohumları toz haline getirebilir ve yatmadan önce ılık suyla 1 çay kaşığı çemen otu tozu içebilirsiniz.

İNEK İÇ YAĞI

İnek yağı metabolizmanızı geliştirir. A, D, E ve K vitaminleri gibi yağda eriyen vitaminlerin emilimi için gerekli olan sağlıklı yağı vücutta tutmanıza yardımcı olur. Bir bardak ılık inek sütü ile 1 çay kaşığı inek iç yağı, kronik kabızlığı olan kişiler için en iyi sonucu verir.

KURU ÜZÜM

Siyah kuru üzüm kabızlığı önlemede yardımcı olan lif açısından zengindir. Kurutulmuş gıda maddeleri mide sorunlarına neden olabileceği için kuru üzümleri ıslatmak çok önemlidir. Islatma, sindirimi kolaylaştırır. 

İlgili Haberler