Kadıköy Belediyesi'nden Surp Takavor Ermeni Kilisesi açıklaması

Kadıköy Belediyesi'nden Surp Takavor Ermeni Kilisesi açıklaması
Kadıköy'de bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nin kapısının üzerine çıkan 2 kişi çalan müzik eşliğinde karşılıklı oynamasına Kadıköy Belediyesi’nden açıklama geldi.

Kadıköy Belediyesi'nden Surp Takavor Ermeni Kilisesi açıklaması

Surp Takavor Ermeni Kilisesi''nin önündeki meydanda toplanan grup çalan müzikle eğlendi. Gruptaki 3 kişi kilisenin kapı duvarının üstüne çıktı. Bir kişi kapının üstünde otururken diğer iki kişi ise burada oynamaya devam etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler tepki çekti.

Kadıköy Belediyesi, konuya ilişkin açıklama yaptı:

“Kadıköy, her inancın ve görüşün özgürce bir arada yaşadığı bir kenttir. Surp Takavor Kilisesi''ne yönelik bu saygısızlığı kınıyoruz. Bu utanç verici eylem, Kadıköy’ün değerleriyle asla bağdaştırılamaz. Görüntülerdeki kişilerin de Kadıköylü olmadığını ve sistematik bir durum olduğunu düşünüyoruz. Konunun takipçisi olacağız, hepimize geçmiş olsun.”

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kadıköy''de kilise duvarının üzerine çıkarak müzik eşliğinde oynadığı iddia edilen 3 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, bir grubun Kadıköy Surp Takavor Kilisesi''nin duvarının üstüne çıkarak müzik eşliğinde oynamasına ilişkin soruşturma başlattı.

Savcılık, soruşturma kapsamında, kimliğini tespit ettiği şüphelilerin yakalanmasına yönelik emniyet güçlerine talimat verdi.

Polis ekipleri yaptıkları çalışmada, kilise duvarının üstüne çıkarak oynadığı iddia edilen 3 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.