Bir telefon dolandırıcılığı vakası daha: Bu kez kurban bir öğretmen oldu

Bir telefon dolandırıcılığı vakası daha: Bu kez kurban bir öğretmen oldu
Kahramanmaraş'ta yaşayan 47 yaşındaki öğretmen Ferda B., kendisini savcı ve başkomiser olarak tanıtan dolandırıcıların son kurbanı oldu. Öğretmen, yaklaşık 700 bin lira değerindeki altınını kaptırdığını açıkladı. Dolandırıcılar yakalandı.

Kahramanmaraş''ın Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi''nde yaşayan 47 yaşındaki öğretmen Ferda B., telefon dolandırıcılarının son kurbanı oldu. Ferda B.''yi 7 Temmuz''da telefonla arayan bir kişi, kendisini başkomiser olarak tanıtıp, yanında da cumhuriyet savcısı olduğunu söyledi.

Şüpheli, "Operasyon yapıyoruz, sizin de desteğiniz olacak." diyerek, mağdur öğretmenden altın ve para istedi.

TOPLAMDA 700 BİN LİRALIK ALTIN VE PARALARI ALIP KAÇTILAR

Dolandırıcılara inanan Ferda B., yapılan yönlendirme ile 700 bin lira değerindeki altınlarını evinin yakınındaki elektrik direğinin kenarına bıraktı. Daha sonra altınları alan 2 kişi, hızlı bir şekilde, olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

POLİS, DOLANDIRICILARI YAKALADI

Ferda B., bu kişilere ulaşamayınca dolandırıldığını anlayıp polisten yardım istedi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmayla şüphelilerin 20 yaşındaki İlhan T. ve 21 yaşındaki Kadir A. olduğunu belirledi.

Adresleri tespit edilen şüpheliler, Kahramanmaraş''ta ve Şanlıurfa''da düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

ALTINLAR BULUNAMADI

Şüphelilerin adreslerindeki aramalarda, Ferdi Öğretmen''den alınan altınlar bulunamadı.

DHA''nın haberine göre, şahıslar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

(Kaynak: DHA)

İlgili Haberler