Kahvaltı yapmak da hayal oluyor, işte son fiyatlar. Markete gidenler bugün gelen zamları görünce raflardan kaçtı

Kahvaltı yapmak da hayal oluyor, işte son fiyatlar. Markete gidenler bugün gelen zamları görünce raflardan kaçtı
Dolar kurunun yükselmesiyle beraber enflasyondaki artış market etiketlerine zam olarak yansırken artık gıda fiyatlarında günlük olarak yaşanan zamlara vatandaş yetişemez oldu.

Dolar kurundaki artışla beraber Türk Lirası’ndaki değer kaybının da etkisiyle gıda fiyatlarına gelen fahiş zamlar vatandaşın belini bükmeye devam ediyor.

Zincir marketlerde bebek bezi, peynir, deterjan gibi temel ihtiyaçlara gelen zamları tek tek fotoğraflayan vatandaşlar, duruma isyan ederken artık gelen zamlardan etiketlerin değişim hızına yetişilmiyor.

Zamlar artık aylık veya 15 günlük olarak değil günlük olarak market etiketlerine yansırken kahvaltılık ürünlerine gelen zamlar gazeteci İbrahim Haskoloğlu tarafından paylaşıldı.

İşte o paylaşımlar:

 

 

 

 

DOLAR KURUNDA NELER OLMUŞTU?

Yılbaşından bugüne artan enflasyon geçim sıkıntını artırırken dolar kurunda yaşanan artışında etkisiyle günlük tüketim mallarına zam üstüne zam gelmişti. Türk Lirası’nda yaşanan tarihi değer kaybı sonrası Merkez Bankası birkaç kez dolara müdahale etmiş ancak dolarda kısa süreli ufak düşüşler olsa da tekrar aynı seviyeye gelmesi engellenememişti.

İlgili Haberler