Kaldırımda yürürken ayağına battı hastanede bacağını kestiler. Aman dikkat hepinizin başına gelebilir

Kaldırımda yürürken ayağına battı hastanede bacağını kestiler. Aman dikkat hepinizin başına gelebilir
İzmir’de yürürken ayağına cam batan diyabet hastası 58 yaşındaki Şerif Düzgüner, enfeksiyon kapması sonucu sol bacağını kaybetti. Düzgüner, “Kesiği fark etmedim, ayağım şişene kadar doktora gitmedim. Diyabet yüzünden iltihap iyileşmedi” dedi.

Bornova’da bir ganyan bayisinde makine operatörü olarak çalışan Düzgüner, 10 yıl önce boşandıktan sonra yalnız yaşamaya başladı. 9 yıl önce diyabet tanısı konulan Düzgüner’in ayağına cam parçası battığı gün sadece hafif bir acı duydu. Ayağındaki kanamayı önemsemedi. Bir ay sonra ayağının şiştiğini gören Düzgüner, acı ve şişlik nedeniyle hastaneye gitti. Yapılan testlerde ayağındaki kesikten enfeksiyon kaptığı ve bacağına sıçradığı belirlendi. Düzgüner, enfeksiyon servisine yatırıldı.

‘KÜÇÜK BİR SIZI KAYBETTİM’

10 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu olan diyabet hastası Düzgüner’e enfeksiyonun durdurulamadığı için sol bacağının kesilmesi gerektiği, aksi takdirde yaşamını yitirebileceği söylendi.
Sol bacağını kaybeden Düzgüner, “Ayağıma cam battığında küçük bir acı hissettim, biraz kan geldi. Kesiği fark etmedim, ayağım şişene kadar doktora gitmedim. Diyabet yüzünden iltihap iyileşmedi. Bacağım kesilmezse, yaşamımı yitirebileceğim söylendi. Başka çarem yoktu” dedi.

‘HEYET RAPORUNUN ÇIKMASINI BEKLİYORUM’

Kesiği önemsemediği için başına gelenlerden sonra işine gidip gelemeyen ve işten ayrılmak zorunda kalan Düzgüner, “Hayatım boyunca çalıştım, paramı kendim kazandım. Şimdi kimseye muhtaç durumdayım. Tüm ihtiyaçlarımı kızım karşılıyor. Çalışamadığım için kira da veremiyorum ama kızımdan bile çekiniyorum. Arkadaşlarım gelip ziyaret ediyor, yardım ediyor ama kabul etmek istemiyorum. Emekli olmak istiyorum. Kiramı ya da faturalarımı ödeyebileceğim bir gelirim yok. Heyet raporunun çıkmasını bekliyorum. En çok ihtiyacım olan şey ise akülü tekerlekli sandalye. Protez bacak taktım ama yara olduğu için kullanamıyorum. Şu an elimdeki yürüteç ile ihtiyaçlarımı gideremiyorum” şeklinde konuştu.

6538d5cc470a9b0578733ffb.jpeg

6538d5cb470a9b22d8cf6c51.jpeg

6538d5cb470a9b0578733ff7.jpeg

6538d5bd470a9b0578733ff5.jpeg

İlgili Haberler