Kalın: "Aybüke Yalçın gibi genç öğretmenler dezavantajlı çocuklara..."

Kalın: "Aybüke Yalçın gibi genç öğretmenler dezavantajlı çocuklara..."
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "PKK'yı aklamak ve Türkiye'ye diyalog ve müzakere çağrıları yapmak için hiçbir fırsatı kaçırmayanlar da olayı kınama veya taziye mesajı yayınlama ihtiyacı hissetmediler" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Daily Sabah gazetesinde yayımlanan makalesinde, 9 Haziran günü Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristlerin Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına ateş açtığını ve daha sonra bir jandarma kontrol noktası yakınında bomba yüklü aracı infilak ettirdiğini hatırlattı.

Belediye Başkanı Işık'ın saldırıdan kurtulduğunu ancak açılan ateş sonucu bir başka araçta bulunan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın hayatını kaybettiğini, Uzman Çavuş Soner Fazlıoğlu'nun da şehit olduğunu anımsatan Kalın, "PKK'nın son terör saldırısı yabancı basın tarafından gözardı edildi. Türkiye'den İngilizce yayın yapan birkaç gazete dışında kimse genç bir kızın trajik ölümüyle ilgilenmedi. Çünkü yaşanan olay PKK ve örgütün Suriye kolu olan YPG hakkında anlatılanlara uymuyordu. PKK'yı aklamak ve Türkiye'ye diyalog ve müzakere çağrıları yapmak için hiçbir fırsatı kaçırmayanlar da olayı kınama veya taziye mesajı yayınlama ihtiyacı hissetmediler. Bu süreç, tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar ciddi çifte standartların uygulandığı bir terör ve ikiyüzlülük çağında yaşadığımızı gösteriyor." ifadelerine yer verdi. 

HEPİMİZİN AHLAKİ SORUMLULUĞU

Medyanın Kozluk'ta yaşanan saldırıya yönelik duyarsızlığının endişe verici olduğunun altını çizen Kalın, makalesinde şunları kaydetti:

"Dünyanın PKK'lı teröristleri insanları öldürürken, taciz ederken veya baskı altına alırken görmek istememesi kurbanları sanal, işlenen suçları hafif kılmıyor. Üstelik aynı örgüt bugün Suriye'nin kuzeyinde bir bölgeyi kontrol ediyor ve Af Örgütü gibi kuruluşlara göre hem Kürt olmayanlara hem de kendilerine muhalif Kürtlere karşı zorunlu göç gibi savaş suçları işliyor. Tabii Batı medyası bu olayları bir şekilde okurlarına ulaştırıyor. Ancak yaşananlar hiçbir zaman örgütle ilgili genel anlatıya yansımıyor ve çeşitli medya kuruluşları veya siyasi çevreler tarafından sorgulanmıyor.

Bütün bunlar yaşanırken ekim ayında Batman'a atandığı için sosyal medya hesabına gülücükler koyan Aybüke Yalçın gibi genç öğretmenler dezavantajlı çocuklara daha parlak bir gelecek sunabilmek uğruna hayatlarını tehlikeye atmaya devam ediyor. Onların anısını yaşatmak ve çalışmalarını sürdürmek terör mücadele söyleminin ikiyüzlülüğüne karşı hepimizin ahlaki sorumluluğudur." 

İlgili Haberler