Kamalak: SP'den hiçbir adaya destek yok

Kamalak: SP'den hiçbir adaya destek yok
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, bütün cumhurbaşkanı adaylarını incelediklerini belirterek, "Bizler, Milli Görüş'ün ilke ve prensiplerine uygun olmadıkları için 10 Ağustos'ta yapılacak oylamada hiçbir adaya oy vermeyecek ve ileride yapacakları muhtemel yanlışların sorumluluk ve vebaline ortak olmayacağız" dedi.

TBMM'deki siyasi partiler tarafından belirlenen adayların halka zorla seçtirildiğini savunan Kamalak, "Seçilmişlerin seçmene dayatması ile karşı karşıyayız. Halk seçilmişlerin seçtiğini seçmek zorundadır. Asıllar vekillerin adayını seçmek mecburiyetindedir. Asılın aday belirleme hakkı yoktur" diye konuştu. Milletvekillerinin yanı sıra halka ve sivil toplum kuruluşlarına da 50-100 bin imza ile aday belirleme hakkının verilmesi gerektiğini öne süren Kamalak, "Bu hakkın halktan esirgenmesi, demokrasi bakımından kabul edilemez bir durumdur. Halkın demokratik bir hakkının gaspedilmesi anlamına gelir" dedi. Kamalak, her 3 adayın da aslında özde çok farklı olmadığını, üçünün de batıcı, varmak istedikleri yerin de aynı olduğunu belirtti.

Bu arada Kıbrıs Barış Harek‰tı'nın 40. yıldönümü nedeniyle Lefkoşa'da düzenlenen kutlamalara, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun davetlisi olarak katılan Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve eşi Avukat Zübeyde Kamalak, dönüşlerinde biletleri olmasına rağmen Türk Hava Yolları uçağına alınmadılar. Avukat Zübeyde Kamalak, havalimanında check-in yaparak valizlerini uçağa veren ve biniş kartlarını aldıklarını söyledi, şöyle konuştu: "Sorduğumuzda havaalanı yetkilisi 'yukardan baskı'olduğunu söyledi. Türk Hava Yolları görevlileri hakkımızı alenen gasp etti. Kimi kime dava edeceksiniz?"