Kanalı İstanbul'a değil GAP'a yapın. Meral Akşener'den çok sert tepki

Kanalı İstanbul'a değil GAP'a yapın. Meral Akşener'den çok sert tepki
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Akşener, Kanal İstanbul için, " Biz geleceğiz Kanal İstanbul çılgınlığını çöpe atıp, o parayla GAP'ı yağmurlama sistemiyle donatacağız. Toprak ana, 1'e 10 verecek. Türkiye kazanacak" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. ''Andımız''ın okutulmasının yasaklanmasına yönelik eleştirilerini dile getiren Akşener, AKP''li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''a ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli''ye sert sözlerle tepki gösterdi.
Akşener''in konuşması satır başlarıyla şöyle:
ALLAH KİMSEYİ BÖYLE YOLDAN ÇIKARMASIN
"Andımıza el uzatmaya cüret edenlere inat, bir kez daha; Ne Mutlu Türküm Diyene!
Üç yıldır ortağına, "Andımızı okutun." diyemeyenler, şimdi bu karara isyan ediyormuş gibi yapıyorlar. Allah kimseyi böyle yoldan çıkartmasın. *Ekonomi artık dikiş tutmuyor, Sayın Erdoğan. Gerçeklerden uzak paketlerine, planlarına, milletimiz artık inanmıyor. Karşımıza çıkardıkları reform paketi aynı cips paketleri gibi: Yüzde sekseni havayla dolu... 
YENİ PLAN YENİ PAKET
Sayın Erdoğan''ın siyaset anlayışına göre, herkes ve her şey, sadece, kendi iktidarına hizmet ettiği sürece değerlidir. Bu iktidar, artık her adımını, sadece iktidarını korumak için atıyor.
Sayın Erdoğan ve iktidarı, Cumhuriyet''in değerleriyle ve milletimizin kazanımlarıyla kavga etmekten, bir türlü bıkmadı, yorulmadı. Bu iktidar, artık her adımını, sadece iktidarını korumak için atıyor. Diplomasideki manevraları da, reform paketleri de, eylem planları da, hep aynı amaca hizmet ediyor. Bakıyorlar ki, iktidarı korumak için bazı adımlar atmaları lazım, hemen ortaya yeni bir paket, yeni bir plan sürüyorlar.
BİZ BU DURUMU DAHA ÖNCE GÖRMÜŞTÜK
Bunun son örneği olarak Sayın Erdoğan, geçen hafta "Ekonomide Reform Paketi''ni" açıkladı. 
Beklenenin aksine, açıklama sırasında hem döviz kuru, hem de faizler arttı. Hatırlarsınız, biz bu durumu daha önce de görmüştük. Damat Bakan da, bakanlığı döneminde bol bol paket açıklardı.
Onun da açıkladığı her pakette, döviz kuru ve faizler artardı. Demek ki, bu durum bir aile geleneğiymiş...Ekonomi artık dikiş tutmuyor, Sayın Erdoğan. Gerçeklerden uzak paketlerine, planlarına, milletimiz artık inanmıyor.
ŞİMDİDEN UYARIYORUM
Bak şimdiden uyarıyorum; Damadın da, hemen her ay, yeni bir paket açıklıyordu, sonunda paket oldu. Geçmişten ders al, olanlardan feyz al. Demokrasi olmazsa, hukuk düzgün işlemezse,
Devlette akıl, liyakat ve şeffaflık olmazsa, tüm ihaleleri yandaşların kaparsa, sen ne açıklarsan açıkla, tutmaz. Milletinin gerçeklerini reddeden hiçbir iktidar, sandıktan çıkamaz.
Bu kadar basit. Ama illaki "Bu kafayla gideceğim." diyorsan, O zaman sana, şu meşhur hikayedeki gibi, üç mektup yazıp çekmecene koymanı tavsiye ederim.
EYLEM PLANI ENFLASYONU
Değerli dava arkadaşlarım; Biliyorsunuz, her hafta bu kürsüden, gıda enflasyonuna, tüketici enflasyonuna, üretici enflasyonuna dikkat çekiyoruz. Bunlara artık bir yenisi daha eklendi;
"Eylem planı enflasyonu". Eylem planı yapmaktan, eylemin kendisine bir türlü fırsat bulamıyorlar. 
Üstelik, aylarca üzerinde çalışıp, karşımıza çıkardıkları reform paketi de, aynı cips paketleri gibi: 
Yüzde sekseni havayla dolu.
GAP''IN 52''Sİ KALDI
Mardinli bir çiftçi kardeşimin söyledikleri yenilir yutulur değil. Bir zulme dikkatinizi çekmek istiyorum. Çifçiye verilen destekleme primi var ya. O Ziraat Bankası’ndaki bir hesaba yatıyor.
Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yeni bir sistem kurulmuş. Çiftçinin alacağı önce o hesaba gidiyor ve DEDAŞ’ın alacağı varsa o paradan kesiliyor. Çiftçiye de hiçbir şey kalmıyor. Lafa geldi mi çiftçimize şöyle prim verdik, böyle destek olduk diye hava atıyorsunuz.
Sayın Erdoğan millet üretmek istiyor sen tarlaları ateşe veriyorsun. Milletimiz bunu hak etmiyor. Şanlıurfalı çiftçi kardeşimizin söyledikleri damat bakanın ruh ikizi tarım bakanı için adeta ders niteliğinde. “Buralar çok verimli topraklar. GAP’ın yüzde 48’i tamamlandı ama yüzde 52’si kaldı.
İstanbul’a Kanal yapacaklarına buraya sulama kanalı yapsınlar” diyor. “Urfa, Mardin, Batman el ele verir birkaç sene de Hollanda’yı yakalar sonra da geçeriz.” diyorlar
ÇILGIBLIK ÇÖP OLACAK
Biz geleceğiz Kanal İstanbul çılgınlığını çöpe atıp, o parayla GAP''ı yağmurlama sistemiyle donatacağız. Toprak ana, 1''e 10 verecek. Türkiye kazanacak" 

 

İlgili Haberler