Kandilli Marmara’da beklenen depremin büyüklüğünü açıkladı

Kandilli Marmara’da beklenen depremin büyüklüğünü açıkladı
Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Marmara’da bekledikleri depremin büyüklüğünün 7.0-7.2 olabileceğini bildikleri açıkladı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 17 Ağustos Depremi''nin 23''üncü yıldönümünde, Türkiye''de deprem riskleri konusunda farkındalık yaratmak ve depreme karşı alınacak tedbirleri hatırlatmak amacıyla basın toplantısı düzenledi.

TOPLANTI KANDİLLİ''DE DÜZENLENDİ
DHA''da yer alan habere göre toplantı Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem ve Tsunami İzleme-Değerlendirme Merkezi''nde düzenlendi. 17 Ağustos Depremi''nin 23''üncü yıldönümünde düzenlenen toplantıda, Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Boğaziçi Üniversitesi, KRDAE Müdür Yardımcısı Deprem Mühendisliği Ana Bilim Dalı Prof. Dr. Ali Pınar, KRDAE Bölgesel Deprem ve Tsunami İzleme-Değerlendirme Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Selda Altuncu Poyraz konuşma yaptı.

"7.0-7.2 OLABİLECEĞİNİ BİLİYORUZ"
Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener konuşmasında, "Marmara ile ilgili tehlike diyoruz. Marmara''da bir enerji birikiyor. Bunu hep söylüyoruz. Yıllar geçtikçe biriken enerji miktarı da artıyor dolayısıyla enerji birikiyor. Biz biriken enerji miktarını biliyoruz, şu an bir deprem olursa bunun büyüklüğünün yaklaşık 7.0-7.2 olabileceğini biliyoruz ama ne zaman olacağını söyleyemiyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler