Uzmanı çok net konuştu! Kanser olmak istemiyorsanız tüketmeye başlayın

Uzmanı çok net konuştu! Kanser olmak istemiyorsanız tüketmeye başlayın
Kanserde beslenme ve yaşam tarzı gibi konularının önemli rol oynamasıyla birlikte her besini mevsiminde yemenin önemine vurgu yapan uzmanların tencere yemeklerine geri dönülmeli uyarısında bulunması dikkat çekti.

Hem dünyada hem de ülkemizde en çok ölüm nedenlerinden biri olan kansere karşı uzmanlar uyarı yapmaya devam ediyor.

Kanserde erken tanının önemi ile birlikte beslenme ve yaşam tarzı gibi konularda önemli rol oynuyor.

Her besini mevsiminde yemenin önemine vurgu yapan uzmanlar, tencere yemeklerine geri dönülmeli uyarısında bulundu.

Kanser, dünyada ve Türkiye’de sebebi bilinen ölümler arasında en yüksek ölüm oranına sahip hastalıklar arasında. Teknolojinin ve tıbbın ilerlemesi ile elde edilen sonuçların daha etkin kullanılması ve halkı bilgilendirme açısından 1-7 Nisan arası kanser haftası olarak kutlanıyor.

FAST FOOD TÜKETİMİNİ SINIRLANDIRIN TENCERE YEMEKLERİNE GERİ DÖNÜN!

Fast food tüketimini sınırlandırarak sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmenin kanser riskini azaltacağını ifade eden Prof. Dr. Timuçin Çil, değiştirilebilir en önemli faktörün beslenme alışkanlığı olduğunu dile getirdi. Kanser olmamak için her besinden dengeli ve düzenli alınması gerektiğini belirterek, geleneksel tencere yemeklerine geri dönülmesi gerektiğini vurguladı.

KANSER İKİNCİ SIRADA!

Prof. Dr. Timuçin Çil, “Tüm dünyadaki ölüm nedenleri arasında kanser ikinci sırada yer alıyor. Kanserin görülme oranı da belirgin olarak son dönemlerde artıyor. Kanser tedavisinde son yıllarda çok belirgin gelişmeler var” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler