Namlunun ucundabir seçim yapılacak

Namlunun ucundabir seçim yapılacak
AK-Saray’ın uzlaşmanın önüne geçtiğini belirten MHP lideri Bahçeli’den zehir zemberek açıklamalar

Türkiye’yi seçime Erdoğan sürükledi

İktidarda kalmak uğruna yapıyor
Türkiye Tayyip Erdoğan ve zihniyetinin iktidarda kalmak uğruna her çareye başvurmaktan çekinmeyeceği çok tehlikeli, çok sarsıcı, beka düzeyindeki tehditlerin sıradanlaştığı vahim günlerden geçmektedir.

Sonuçları hiçbir zaman benimsemedi
7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçiminin yenilenmesinin yegane sorumlusu, asıl suçlusu öncelikle Tayyip Erdoğan’dır. Seçim sonuçlarını hiçbir zaman hazmedememiş, benimseyememiş, kabullenememiştir.

Koalisyonun önüne etten duvar ördü
AKP’nin 13 yıla yaklaşan zillet ve rezalet dolu iktidar yıllarının sorgulanmaması için Erdoğan canını dişine takmış, hükümet kurulmasının önüne adeta etten duvar örmüştür. Koalisyonu Erdoğan sabote etmiştir.

AKP ile HDP hükümette buluştular!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eleştirilerini sürdürürken şunları söyledi: “AKP’yle HDP’nin hasreti sonunda bitecek, çözümde ortak olanlar hükümette buluşacaklardır. Türkiye’yi seçime kadar tescilli müzakereciler, Kandil dönmeleri, maskeli PKK’lılar yönetecektir. Artık PKK’nın hükümete girmesine sayılı günler kalmıştır. Bunun hesabını da asla veremeyeceklerdir.”

 

 Namlunun ucundabir seçim yapılacak 

Devlet Bahçeli, seçim güvenliğinin sağlanmasının şüpheli olduğu bir ortamda Erdoğan’ın emriyle erken seçime gidildiğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Bahçeli, “Seçim güvenliğinin temini şaibeli ve şüpheliyken milletimizin önüne tekrar sandık koyulması çok sakıncalıdır” dedi. Bahçeli, “Görünen gerçek odur ki Türkiye namlunun ucunda seçim yapacaktır. Buna rağmen Recep Tayyip Erdoğan’ın arzu ve emeli nihayetinde gerçekleşmiş ve 7 Haziran seçimlerinin yenilenmesi kararlaştırılmıştır” diye konuştu. Bahçeli,  “Erdoğan, 25. Dönem Milletvekili Seçim sonuçlarını hiçbir zaman hazmedememiş, benimseyememiş, kabullenememiştir. Her fırsatta koalisyonu kötülemiş, uzlaşmanın önüne geçmiştir. Her zemin ve ortamda siyasi partilere parmak sallamış, tekrar seçim hatırlatması yapmıştır. 45 günlük süre heba edilmiştir. Seçiminin yenilenmesinin yegane sorumlusu, Erdoğan’dır” ifadelerini kullandı.

AKP’den kurtulmak

MHP lideri, “Bu süre zarfında terör tekrar azmıştır. 20 Temmuz’dan bu tarafa, aralarında asker, polis ve korucularımızın da yer aldığı 62 vatan evladı şehit düşmüştür. Hâlâ iç yüzü aydınlatılmamış, hâlâ üzerindeki sis perdesi aralanmamış olan Suruç katliamında 32 kişi hayatını kaybetmiştir. Suruç’taki canlı bomba saldırısının ardından Türkiye tam bir kaosa sürüklenmiştir. Türkiye Erdoğan ve zihniyetinin iktidarda kalmak uğruna her çareye başvurmaktan çekinmeyeceği çok tehlikeli, çok sarsıcı, vahim günlerden geçmektedir” ifadelerini kullandı. Bahçeli, “Bu aziz ülkenin AKP’den kurtulması da haktır, milli vecibedir. Yoksa iç savaş kapımızdadır. Erdoğan her şeyi        oldubittiye getirmiştir” dedi.

Sayılı günler kaldı

Bahçeli, şunları söyledi: “AKP’yle HDP’nin hasreti sonunda bitecek, çözümde ortak olanlar hükümette buluşacaklardır. Türkiye’yi seçime kadar tescilli müzakereciler, Kandil dönmeleri, maskeli PKK’lılar yönetecektir. Artık PKK’nın hükümete girmesine sayılı günler kalmıştır. Bunun hesabını da asla veremeyeceklerdir.” Bahçeli bir gazetecinin “YSK, seçim tarihini 1 Kasım olarak duyurdu. Siz ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine “Recep Tayyip Erdoğan emretmiş, onlar da yerine getirdi” dedi. Bahçeli, “Davutoğlu bazı partili isimlere teklif götüreceğini söyledi. Teklif gelirse, sizin tutumunuz ne olur?” sorusuna da “Bizim partililerimiz değil, dava arkadaşlarımız var. Dava ne alınır ne satılır” diye cevap verdi. Bahçeli, “Baykal, ‘ben seçilseydim bir koalisyon oluşmuştu’ dedi. Siz ne diyorsunuz şeklindeki soruya ise şu cevabı verdi: “Deniz Baykal olmasaydı, Erdoğan olmazdı, AKP iktidarı olmazdı.”

Bilun Çelik