Karadut suyunun faydaları şaşırtıyor

Karadut suyunun faydaları şaşırtıyor
Tam mevsimi derler ya, aynen öyle.. Özellikle Ege bölgesinde tatile gidenlerin yol boyunca sıklıkla gördüğü karadut suyu adeta şifa deposu. İşte faydaları..

KOLESTEROLE İYİ GELİYOR

Karadutun içinde A, B, C, E ve K vitaminleri ve sodyum, potasyum, niasin ve tiamin gibi yararlı mineraller ve maddeler var. İçerdiği potasyum sayesinde kötü kolesterolle baş etmede en büyük ve en doğal yardımcı…

KALP VE DAMAR RAHATSIZLIKLARINA ŞİFA

Güçlü antioksidan özelliği göstermesi ve damarlarımızı tıkayabilecek serbest radikallerle mücadele edebilmesi sayesinde kan, vücudumuzda rahat bir şekilde dolaşma imkanı buluyor. Kalp krizi ve felç gibi ciddi sonuçlar doğurabilecek kalp ve damar rahatsızlıkları yakalanma riskini azaltıyor.

DİYABETE ÇARE

100 gramında bulunan sadece 8-8,5 gramlık karbonhidrat oranıyla diyabet üzerinde olumlu etki sağlıyor. Kan şekerini dengede tutuyor.

DİŞ SAĞLIĞINI KORUYOR

Kaynatıp bir kenara aldığınız suyun içine bir miktar karadut meyvesi ve suyla güzelce temizlediğiniz karadut yapraklarını atıyor ve yaklaşık 8-10 dakika demlendiriyorsunuz. Bu demleme işlemi sonucu oluşan çayı süzerek içinden meyve tanelerini ve yapraklarını ayırıyor, elde ettiğiniz suyu soğutuyorsunuz. Oda sıcaklığına gelen su ile gargara yapıyor ve diş ve diş etleri başta olmak üzere tüm ağız sağlığınız için ideal bir işe imza atıyorsunuz.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

100 gramında yaklaşık 10 miligram C vitamini bulunuyor. Bu da onu bağışıklık sistemimiz için önemli etkileri olan bir meyve haline getiriyor.

KANSIZLIK SORUNUNA DESTEK

İçeriğinde demir ve kalsiyum gibi önemli mineralleri de hatırı sayılır miktarda barındırıyor. Bu demir sayesinde de kansızlık sorunu yaşayanların yardımına koşuyor.

KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR

Vücuda giren serbest radikallerle mücadele edip onları uzaklaştırıyor. Birçok kanser türüne karşı etkili oluyor.

KABIZLIĞI ÖNLÜYOR

Aşırı tüketimi ishal sorununa da neden olabiliyor ancak yeterli yenildiğinde kabızlığı önlüyor.

CİLDİ GÜZELLEŞTİRİYOR

İçindeki A, E ve K vitaminleri başta olmak üzere sahip olduğu tüm yararlı maddelerle karadut, yalnızca iç organlarımıza değil cildimize de iyi geliyor. Vitaminlerle hücrelerimizin sağlıkla işlemesini sağlıyor.

İlgili Haberler