Hep çöpe attınız. Oynatmaya az kaldı diyorsanız bunu hemen tüketmeye başlayın

Hep çöpe attınız. Oynatmaya az kaldı diyorsanız bunu hemen tüketmeye başlayın
Genelde soyulup çöpe atılan patlıcan sapının faydaları saymakla bitmiyor. Patlıcan sapı; stres, yorgunluk ve depresyon gibi ruhsal sorunları önlemesiyle dikkat çekti. 

Birçoğumuz yemek yaptıktan sonra patlıcanların saplarını çöpe attığımız biliniyor. Oysa patlıcanların sapları da en az gövdesi kadar faydalı olduğu ifade edildi. Çoğu kişi tarafından bilinmediği için hiç kullanılmadan kesilip çöpe atılan patlıcan sapının bilinmeyen çok önemli faydalarının olduğu bildirildi.

PATLICAN SAPININ FAYDALARI…

-Stres, yorgunluk ve depresyon gibi ruhsal sorunları önlüyor

- Yüksek lif oranıyla sindirimi destekliyor,

-Insülin direncini düzenliyor,

-Zayıflamaya yardımcı oluyor,

-Bağırsaktaki zararlı bakterilerin dışarı atılmasını sağlıyor,

-Kansızlık gibi hastalıkların tedavisine destek oluyor,

-Kemiklerin genişlemesini sağlıyor.

-Vücutta bulunan tüm toksinlerin idrar yolu ile dışarı atılmasını sağlıyor.

-Kan şekerinin aniden yükselmesini önler.

-Basur/hemoroide iyi geliyor. Patlıcan sapı suyu, basur probleminin çözümünde doğal destek sağlıyor.

-Patlıcan sapı suyu pamuk yardımıyla yüze sürüldüğünde cildi parlatıyor. Aynı şekilde saça sürülen patlıcan suyu hem saçı parlatıyor hem de saçların güçlenmesini sağlıyor.

-Patlıcan saplarının suyu göz sağlığına da iyi geliyor.

-Lifli yapısı sayesinde sindirim sistemimizin düzenli çalışmasına destek olan patlıcan sapı suyu, tuvalete çıkmayı kolaylaştırıyor.

-Patlıcan sapının suyu, vücudun her noktasına zarar veren sigarayla mücadelede besinler önemli rol oynuyor. Sahip olduğu doğal nikotin ile sigarayı bırakmak isteyen kişilere kolaylık sağlıyor.

-Patlıcan sapı suyu aynı zamanda insülin direncini dengeliyor, vücuttaki toksinlerin atılmasında ise büyük katkı sağlıyor.

BASUR İÇİN PATLICAN SAPI KÜRÜ NASIL YAPILIR?

Patlıcan sapı suyu için malzemeler
10 patlıcan sapı
12 bardak su
Yarım limonun suyu
Patlıcan sapı suyunun hazırlanışı
Patlıcanın saplarını bıçak yardımıyla soyun. Bir tencereye suyu ekleyin ve patlıcanların kabuklarını içine atın. Kaynayana kadar ocağın altını açın, sonrasında iyice demlenmesi için kısık ateşte yaklaşık 10 dakika bekleyin. Bu süreçte tencerenin kapağı kapalı olmalı. Kaynayıp demlenen patlıcan suyunu ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Soğuyunca içine limon suyu ilave edin. Bu karışımı buzdolabında saklayabilirsiniz.

PATLICAN SAPI NASIL TÜKETİLİR?

Hazırlanışı
10 adet patlıcan sapı
10 bardak içme suyu
Patlıcanın yeşil sap kısımlarını kesip iyice yıkayıp temizleyin. Suyu tencereye koyup sapları içerisine atın. Suyu saplarla birlikte tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kaynatın. Soğutup patlıcan saplarını içerisinden alın. 5 gün boyunca hazırladığınız kürü sabah ve akşam aç karnına bir bardak için. Elde ettiğiniz suyu buzdolabında saklayabilirsiniz.
Bu kürü tüketmeden önce doktorunuza danışmanızda fayda olduğunu hatırlatalım. Almanız gereken vitamin ve mineraller ile ilgili detaylı bilgileri uzmana sormanızda her zaman fayda var.

PATLICAN KALORİ VE BESİN DEĞERLERİ

Akdeniz diyet listelerinin vazgeçilmezi olan patlıcan kalori açısından düşük ve lif açısından zengin bir besindir.
Folik asit, potasyum, magnezyum ve antioksidan açısından yoğun olan patlıcan besin değeri yüksektir.
100 gram patlıcanda 17 kcal kalori, 2.5 g karbonhidrat, 2.8 g lif, 1.2 g protein, 5.0 mg A vitamini, 224.0 mg potasyum, 13.0 mg kalsiyum ve 0.4 mg demir bulunur.

İlgili Haberler