Karamollaoğlu'ndan Zarrab açıklaması

Karamollaoğlu'ndan Zarrab açıklaması
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ABD'deki Reza Zarrap davası süreci ile ilgili, 'Bugün Zarap’la ilgili olarak Amerika’da yürütülen dava siyasi bir davadır" dedi.

Saadet Partisi Tokat İl Başkanlığı 6'ncı olağan kongresini için kentte gelen Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partililerle bir araya geldi.

ABD'deki Reza Zarrap davası süreci ile ilgili de görüşlerini açıklayan Karamollaoğlu şöyle konuştu:

''Bugün Zarap’la ilgili olarak Amerika’da yürütülen dava siyasi bir davadır. Mesele Zarrap değil, mesele Türkiye’dir. Bundan dolayı da biz Amerika’nın takındığı bu tavra kesinlikle karşıyız, doğru bulmayız. Onun için bu dava ile ilgili ben sadece buna vurgu yapıyorum. Ondan sonra da ağzımı mühürlüyorum, fazla laf etmemek için. Ancak bu şu demek değildir. Eğer Türkiye’de bir takım yolsuzluklar ve hukuksuzluklar yaşanıyorsa, onların üzerine gidilmesin demek değildir. O ayrı bir konu, öbürü ayrı bir konu.''

Seçimlerde herhangi gibi bir siyasi parti ile ittifak yapıp yapmayacaklarının sorulması üzerine de Karamollaoğlu, ''İttifaklar kutuplaşma doğurabileceği için şu anda meclis olmuş olsaydı, meclis Cumhurbaşkanını çıkartacak olsaydı ittifaklar gündemimizde olurdu. Ama şimdi bu olmadığı için ittifaklar da herkesin benimseyebileceği değerleri ortaya koyalım. Onun için böyle bir çalışmamız var, deklare edeceğiz. Bir bloklaşmaya sebep olacak ifadelerden kaçınmaya çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı.