Karın vuracağı iller belli oldu. Prof. Dr. Orhan Şen saat verdi. Soğuk hava yurdu terk etmiyor

Karın vuracağı iller belli oldu. Prof. Dr. Orhan Şen saat verdi. Soğuk hava yurdu terk etmiyor
Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'ye yarın akşam yağışların geleceğini ve perşembe-cuma günlerinde tüm ülkede yağışların olacağını duyurdu. Marmara, İç Anadolu ve İç Ege'de yağışların görülmesi beklenirken, kar yağışlarının Cuma günü itibariyle yurdun doğu kesiminde etkili olacağı belirtildi.

Meteoroloji''nin 5 günlük hava durumu raporunda perşembe günü tüm yurtta yağış bekleniyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yağışların yarın akşam başlayacağını ve 2 gün boyunca tüm yurtta etkili olacağını duyurdu.

İÇ KESİMLERDE KARLA KARIŞIK YAĞMUR, DOĞUDA KAR VAR

Prof. Dr. Şen yağışların iç kesimlerde karla karışık yağmur, doğuda kar, diğer yerlerde yağmur şeklinde olacağını belirtti.

YAĞIŞLAR NE ZAMAN BİTECEK?

Prof. Dr. Şen yağışların cumadan itibaren batıdan başlayarak ülkemizi terk edeceğini ifade etti.

METEOROLOJİ İLLERİ TEK TEK AÇIKLADI

Meteoroloji''nin 5 günlük hava durumu haritasında perşembe günü tüm yurdun yağışlı olacağı açıklanmıştı.

Yağışların Muğla, Antalya batı kesimleri ve Antakya civarında görüleceğini belirtti.

Çarşamba gününden itibaren soğuk ve yağışlı bir sistemin etkisine girilecek, Marmara, İç Anadolu ve İç Ege''de yağışların görülecek.

Perşembe günü itibariyle ise tüm yurtta sağanak ve kar yağışlı hava etkili olacak. Hava sıcaklıklarında ciddi düşüş beklenirken, iç kesimlerde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar görülecek.

Kar yağışlarının Cuma günü itibariyle yurdun doğu kesiminde etkili olacak. Cumartesi günü itibariyle ise yağış yurdu terk edecek. 

İlgili Haberler