Derbide müthiş düello: Muleka bu kez kurtaramadı

Derbide müthiş düello: Muleka bu kez kurtaramadı
Kasımpaşa ile Başakşehir arasındaki İstanbul derbisinde kazanan Başakşehir oldu. Kasımpaşa'nın golcüsü Muleka yine attı ama takımını yenilgiden kurtaramadı

Spor Toto Süper Lig''in 35. haftası Kasımpaşa-Medipol Başakşehir derbisine sahne oldu. Gol düellosu şeklinde geçen maçta son gülen Başakşehir oldu.

7. dakikada gelişen Kasımpaşa atağında, sağ kanatta topla buluşan Hajradinovic, ceza yayı önündeki Eysseric''e pasını attı. Açısını düzelten Eysseric''in sert şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

28. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Trezeguet''nin sol kanattan altı pas önüne gönderdiği topa Gulbrandsen kafayı vurdu ve fileleri havalandırdı: 0-1.

43. dakikada Kasımpaşa beraberliği yakaladı. Sol kanatta topla buluşan Eysseric''in ön direğe yaptığı ortada Fall kafayı vurdu, yere de çarpan meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-1.

45. dakikada konuk ekip bir kez daha öne geçti. Gulbrandsen''den aldığı pasla ceza sahasında topla buluşan Trezeguet''in şutu savunmadan döndü, bir kez daha topla buluşan Trezeguet''nin vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-2.

45.dakikada Başakşehir Gulbrandsen ile bir gol daha buldu ancak VAR''dan gelen uyarıyla ofsayt kararı verildi.

50. dakikada gelişen Başakşehir atağında Trezeguet ceza sahasında kaleci Ertuğrul tarafından düşürüldü ve hakem Alper Ulusoy penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Deniz Türüç fileleri havalandırdı: 1-3.

61. dakikada Başakşehir, Gulbrandsen ile dördüncü golü kaçırdı! Savunmanın arkasına atılan uzun pasta topla buluşan Gulbrandsen, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu auta vurdu.

78. dakikada Kasımpaşa atağında Travnik''in köşeye vurşunu kaleci kornere çeldi. Kornerden gelen top ceza alanı dışına açıldıktan sonra tekrar kale sahasına dolduruldu. Orada bulunan Muleka da kafayla topu ağlara yolladı: 2-3.

Golün hemen peşinden Başakşehir hızla atağa çıktı ve Gulbrandsen topu filelere yolladı. Ancak bu futbolcunun gol vuruşundan önce Doğucan''a faul yaptığı gerekçesiyle golü vermedi.

Bu skorun ardından Başakşehir 60 puana ulaşırken Kasımpaşa 47 puanda kaldı.