Katil Rusların Hitler gibi bombalama ve sivilleri öldürme anları

Katil Rusların Hitler gibi bombalama ve sivilleri öldürme anları
Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları 6. gününde de devam ediyor. Başkent Kiev ve çevresine atılan füzelerle binalar hedef alınırken, onlarca sivil hayatını kaybetti, bir o kadarı da yaralandı.

Rusya ve Ukrayna arasında yapılan ateşkes görüşmeleri 6 saat sürdü ve sonuç alınamadı. Görüşmeler biter bitmez Rusya Ukrayna''da belirlediği hedeflere füze ile vurmaya devam etti.

Atılan füzeler binaları yerle bir ederken, çevrede bulunan onlarca sivil  hayatını kaybetti, bir o kadarı da yaralandı. Atılan füzeler yerleşim birimlerine düştü. 

Rus birlikleri, Kiev''deki bir lojistik deposunu balistik füzelerle vurdu. Temel ihtiyaçların muhafaza edildiği ve saldırıların ardından harabeye dönen depoda toplamda 28 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rus birliklerinin sürekli olarak lojistik noktaları hedef aldığını ve ciddi zarar meydana geldiğini açıklamıştı.

MARKET VE ECZANELERE AKIN ETTİLER

Ukrayna''da geçtiğimiz cuma günü sokağa çıkma yasağı getirilmiş ve yasak sona erdi. Ancak Ukrayna vatandaşlarının sokağa çıkma yasağının ardından ihtiyaçlarını karşılamak için market ve eczanelere gitmesiyle yoğun kalabalıkların oluştuğu görüldü.

Ukraynalı yetkililer tarafından yapılan yeni açıklamada, “Bugünden itibaren sokağa çıkma yasağı saat 20.00 ile 07.00 arasında uygulanacak. Market ve eczaneler ise sabah 08.00’den akşam 19.00''a kadar açık olacak. 28 Şubat’tan itibaren şehirde dolaşmak, yalnızca askeri amir tarafından verilen yeni bir özel geçiş izni ile mümkün olacak. Geçişler sadece araçlar için verilecek ve yaya olarak hareket etmek kesinlikle yasak. Şu andan itibaren sokaklarda bulunan siviller sabotajcı olarak algılanacak” denildi.

İlgili Haberler