Rus ordusu, Harkov'da belediye binasını havaya uçurdu. Yoldaki arabalarda onlarca sivil vardı

Rus ordusu, Harkov'da belediye binasını havaya uçurdu. Yoldaki arabalarda onlarca sivil vardı
Rusya-Ukrayna savaşında 6. gününde devam ediyor. Ukrayna'nın en büyük ikinci kenti Harkov'da belediye binasının dibi Rus güçleri tarafından havaya uçuruldu. Ukrayna Acil Durum yetkilileri açıklama yaparak ölü sayısının tespit edilmeye çalışıldığını ve şimdilik 1’i çocuk 6 kişinin yaralandığını açıkladı.

Rusya''nın Ukrayna''ya yönelik işgal girişiminde 6. güne girildi. Rusya''nın başkent Kiev''e yönelik harekatı sürerken, Ukrayna''nın direnişi de devam ediyor. İki ülkenin Belarus sınırında yürüttüğü müzakerelerde henüz bir sonuç alınamazken, bölgeden sıcak haberler de gelmeye devam ediyor.

İlk günden itibaren sivil yerleşim yerlerini vuran Rusya, saldırılarının şiddetini daha da artırdı.

BELEDİYE BİNASINI VURDU
Askeri hedefler dışında sivil yerleşim alanlarını da vurmaya başlayan Rus ordusu, işgalin başladığı 24 Şubat tarihinden bu yana Harkov kentine girmek için çabalıyor. Ukrayna halkının direnişi ile karşılaşan Rus ordu güçleri, kentteki belediye binasını füzeyle vurdu. O anlar saniye saniye kameralarca kaydedildi.

1''i ÇOCUK 6 KİŞİ YARALANDI
Ukrayna Acil Durum yetkililerinin yaptığı açıklamada “Harkov Bölge Devlet İdaresi binasının bombalanması sonucu 1''i çocuk 6 kişi yaralandı. Ölü sayısı tespit ediliyor. Opera binasının çatısında çıkan yangın söndürüldü” ifadeleri kullanıldı.  

Patlama sonrası Kharkiv Meydanı:

İlgili Haberler