İşsiz sayısındaki artış fon rakamından belli

İşsiz sayısındaki artış fon rakamından belli
İşsiz sayısındaki artış fon rakamından belli

Çalışma Bakanı Çelik, İşsizlik Fonu Sigortası’ndan 2 milyon 387 bin kişinin yararlandığını açıkladı. MHP’li Dedeoğlu

Çalışma Bakanı Çelik, İşsizlik Fonu Sigortası’ndan 2 milyon 387 bin kişinin yararlandığını açıkladı. MHP’li Dedeoğlu, fon rakamlarının gerçek işsizliği yansıttığını söyledi.

Haber : Fatih ERBOZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İşsizlik Sigortası Fonu’nundan 2011 yılı Kasım ayı rakamlarına göre 2 milyon 387 bin 550 kişiye toplam 4 trilyon 470 milyar 101 milyon lira ödeme  yapıldığını açıkladı. Ayrıca aynı tarihler arasında, yaklaşık 6 bin kişi İşsizlik Fonu’ndan yararlanmak için başvuru yaptı.


Fon hacmi arttı
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, “İşsizlik sigortasından yararlananların yıllar itibarıyla artış göstermesi, Türkiye’de ki işsizlik sorununun da boyutlarını ortaya koymaktadır” dedi. 2002 yılında başlayan işsizlik sigortası uygulamasından yararlananların sayısı 82 bin 886 iken, 2011 yılı Kasım ayı sonu itibariyle bu rakam 285 bin 918 olarak gerçekleşti. 2002 yılından bu yana ise işsizlik sigortasından yararlananların sayısı 2 milyon 287 bin 550 oldu. Yine bu tarihler arasında toplam 4 trilyon 470 milyar 101 milyon 29 bin 42 liralık ödeme yapıldı. 
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Türkiye’de işsizlik sorunun her geçen gün arttığını söyledi. Türkiye’nin genç nüfusunun işsiz olmasından dolayı çaresizliğin de her geçen gün arttığını ifade eden Dedeoğlu, “ İşini kaybedip işsizlik ödeneği alanlar bir yana Türkiye’de genç nüfus işsiz kalıyor. Veriler bunu gösteriyor. Öte yandan işsiz kalan gençlerimiz için her gün onlarca telefon alıyoruz. Nasıl bir yardımınız olabilir şeklinde talepler var. Türkiye’de gelinen nokta artık burası. İnsanlar işsizlik nedeniyle ne yapacağını bilemiyor” diye konuştu.


AKP yetersiz kaldı
Dedeoğlu AKP iktidarının yatırım konusunda yetersiz kaldığını ifade etti. Dedeoğlu, “AKP iktidarı bu konuda bir şey yapmıyor. Baktığınız zaman palanı da çok net değil. Dolayısıyla burada çözüm olarak özel müteşebbisler görünüyor. Üniversite mezunu gençlerimize iş bulabilmek için müteşebbislerin önünü açmamız gerekiyor. Müteşebbislere yardımcı olmak gerekiyor. Sonuçta bir çözüm yolu olarak bu görünüyor” dedi.