Kazakistan'da tedbirler yeniden sıklaştırılıyor

Kazakistan'da tedbirler yeniden sıklaştırılıyor
Korona virüs salgını dünya genelinde etkisini artırmaya devam ediyor. Son olarak Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da da korona virüs tedbirlerinin artırılacağı öğrenildi.

Kazakistan'da tedbirler yeniden sıklaştırılıyor

Korona virüs salgınının yeniden yükseliş trendine girmesi, ülkeleri de harekete geçirdi. Türkiye''den sonra Kazakistan''da da tedbirlerin sıklaştırılacağı öğrenildi. AA''da yer alan habere göre Kazakistan''ın başkenti Nur Sultan''da korona virüs salgını kapsamında alınan tedbirlerde genişlemeye gidiliyor. 

Nur Sultan Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, başkentte Kovid-19''a karşı ek tedbirleri içeren genelge yayımlandı. Başkentte, 30 Mart''tan itibaren alışveriş merkezleri hafta içi saat 17.00''ye kadar hizmet verecek. Hafta sonu ise kapalı kalacak.

SADECE PAKET SERVİSİ YAPACAKLAR 

Restoran ve kafeteryalar hafta sonu sadece paket servis yapabilecek, şehirdeki tüm eğitim kurumları uzaktan eğitim sistemine geçecek. Pazar günleri toplu taşıma hizmeti durdurulacak. Başkent Nur Sultan, 10 Mart''tan bu yana virüsün yayılma hızına göre "riskli bölge" kategorisinde yer alıyor.

İlgili Haberler