Ermenilerin döşediği mayın patladı. 2 gazeteci şehit oldu

Ermenilerin döşediği mayın patladı. 2 gazeteci şehit oldu
Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı Kelbecer bölgesinde Ermeni askerlerin işgal döneminde döşediği mayının patlaması sonucu 2’si gazeteci 3 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı.

Kelbecer'de Ermeni güçlerinin döşediği mayın patladı 2 gazeteci şehit oldu

Ermenistan''ın işgal ettiği dönemde Kelbecer''de döşediği mayın patladı. Patlama sonucu 2''si gazeteci 3 kişinin hayatını kaybettiği 4 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Ermenistan işgalinden kurtarılan Kelbecer bölgesinde görevli Azerbaycanlı gazetecileri taşıyan otobüs, işgal döneminde Ermeni güçleri tarafından döşenen mayının üzerinden geçti.

Meydana gelen patlama sonucu, otobüste bulunan Azerbaycan Devlet Haber Ajansında (AZERTAC) muhabir olarak görev yapan Muharrem İbrahimov, Azerbaycan Devlet Televizyonunda (AZTV) kameraman olarak görev yapan Sirac Abışov ve Kelbecer Bölgesi Valiliğinin Susuzluk Köyü Temsilci Yardımcısı Arif Aliyev yaşamını yitirdi.

Olayda biri AZTV çalışanı olmak üzere, 4 kişinin de yaralandığı bildirildi.

AzTV başkanı Rovshan Mammadov, Facebook’tan yaptığı açıklamada, "Olay, Ermeni vandalizminin ve düşmanın sivillere karşı işlediği suçların bir başka örneğidir." dedi

Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarına çok sayıda ve çeşitli türde mayınlar ve patlayıcı cihazlar döşedi. Azerbaycan ordusu kurtarılan topraklarda yaklaşık 100 milyon metrekarelik alanda 35 binden fazla mayın temizledi. Fakat can kaybı artıyor. İkinci Karabağ Savaşı''nı sonlandıran 10 Kasım 2020 tarihli ortak bildirinin imzalanmasından bu yana 120''den fazla Azerbaycanlı sivil mayınlar yüzünden öldü ya da yaralandı. 

İlgili Haberler