Kemal Kılıçdaroğlu: “İdlip'ten 1 milyon kişi gelirse..."

Kemal Kılıçdaroğlu: “İdlip'ten 1 milyon kişi gelirse..."
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu, Daha önce Suriye’den kaçıp Türkiye’ye gelenler sadece Suriyelilerdi. Ama İdlib’ten gelecek olanların tamamı eli kanlı insanlardır, terör örgütünün üyeleridir. Asıl bu 1 milyon kişi gelirse felaket o zaman başlayacak" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti meclisi toplantısının açılışında konuştu. AKP’nin 17 yıllık iktidarı boyunca istediği her yasayı çıkardığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Bu sürece baktığımızda 17 yıllık bir iktidarın Türkiye’nin hiçbir temel sorununa çözüm üretmediğini görüyoruz” ifadelerini kullandı:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

CHP, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en köklü siyasal partilerinden birisidir. Sorunları çözme iddiasında olan siyaset kurumunun ülkenin sorunlarını bilmesi, çözüm üretmesi lazım.

AK Parti ciddi iddialarla iktidar oldu. 17 yılda arzu ettikleri her kanunu çıkardılar, istedikleri bürokratları istedikleri yerlere atadılar. Yargıya da müdahale ettiler. Yargı siyaseti otoritenin yan kuruluşu haline dönüştü.

Tek adam oturdu ve bütün kararları alma konusunda kendisini yetkilendirdi. 

Bunları niçin yaptılar? Ekonomiyi geliştireceğiz, kişi başı gelir artıracağız dediler. Bir süre sonra kendiler şikayet etmeye başladılar. Ne dediler başbakanlığını kaldırmaya kalktılar. arkasından da tek parti gündeme geldi, tek adam iktidarı oldu."

“DIŞ POLİTİKA TAM BİR FELAKET”

“Dış politikada da tam bir felaket ile karşı karşıyayız. Dış politikanın milli olması lazım. Dış politikada iktidar muhalefet olmaz, kavga olmaz. Dış politikada tam bir fiyasko yaşıyoruz.

Mısır politikası, Suriye politikası en son Libya politikası. Bunların hepsi ciddi bir sorun. yıllarını dış politikaya veren kişilerin devre dışı bırakılıp, ayakkabı kutularında para çıkanları getirirseniz ne beklersiniz. Rüşvet alanlar nasıl ülkeyi temsil etmek için yurt dışına gönderilebilir?

Acı bir gerçek, ama bu atamayı yapanlar utanıyor mu? bu atamayı yapanlar Türkiye Cumhuriyeti'nin ne kadar köklü olduğunun farkındalar mı? Öneriler getiriyoruz, ama her önerimize siz bu işten anlamazsınız deniyor.”

“1 MİLYON KİŞİ GELİRSE FELAKET O ZAMAN BAŞLAYACAK”

“4 örnek vereceğim size, dış politikanın getirdiği aşmazlar var.

Suriye ile görüşün dedik. Dinlemediler. Suriye terörist dediler. ama Rusya aldı Suriye ile Türkiye'yi aynı masaya oturdular. Gittiler Putin'i dinlediler. Türkiye'nin itibarı nerede? Putin'in talimatıyla yaptın

Suriye konusunda konferans düzenleyin dedik. Türkiye çözüm üreten bir ülke olsun dedik. Yine Putin'in üzerine Astana'ya gittiler konferansa katıldılar.

1998 Adana mutabakatını uygulayın dedik. karşı çıktılar. Putin söyledikten sonra hatırladılar.

Dedik ki Libya'da taraf olmayın. Birleşmiş Milletleri devreye sokun, çatışmayın barıştırın.

Türkiye'nin dış politikasını kim belirliyor? Açık ve net Putin belirliyor. Dışişleri bakanlığını devre dışı bırakırsanız, geldiğiniz nokta budur. Egemen güçlerin taşeronluğudur.

Suriye konusunda çok ciddi açmazlarla karşı karşıya kaldık. Tüm iyi niyetimizle dile getirdik. Bir askerimizin bile burnunun kanamasını istemiyoruz.

3 milyon 600 bin Suriyeli yetmedi. Şimdi 1 milyon İdlibli kardeşimiz gelecek. Orada görev yapan biri şunu söyledi. Daha önce Suriye’den kaçıp Türkiye’ye gelenler sadece Suriyelilerdi. Ama İdlib’ten gelecek olanların tamamı eli kanlı insanlardır, terör örgütünün üyeleridir. Asıl bu 1 milyon kişi gelirse felaket o zaman başlayacak.

Bir umudu yeşerten bütün halkımıza bir teşekkürü borç biliyoruz. bu güzel iklimi yaşatmak zorundayız ve büyüteceğiz. Birlikte yapacağız. Asla karamsar olmayacağız. Belediye başkanlarının da başarıya mahkûm olmalarını hepimizin bilmesi gerekiyor. Belediye başkanı arkadaşlarıma da söyledim tüm olumsuz koşullara rağmen başarıya mahkumsunuz. Tüm baskılara zorluklara rağmen güzel sonuçlar elde ediyoruz. “

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

"AKP gibi vatandaşı vaad yağmuruna tutup bunu unutan bir parti olmadık” 2019’da bütçeyi getirdiler, 80 miyar dolar açık olacak dediler.

Yıl sonunda ne oldu açık 123 milyar dolar oldu. Büyüme oranı ile ilgili yüzde 2.3 büyüyecek dediler. sonra binde 5 büyüyecek. Hani sözünüzün arkasında duruyordunuz? *Peki biz neye söz verdik ne yapıyoruz? Asgari ücret 2 bin 200 dedik. Bunlar rakamlarının yerini değiştirip 2 bin 20 lira yaptılar.

2020 yılı için ise 2 bin 500 lira olmadı dedik. CHP’li belediyelerimizde 2 bin 500 lira yapacağız. Sözünün eri olan biziz."