İYİ Partili Kerim Çoraklık: Cezaevinde yatmayı tercih ederim

İYİ Partili Kerim Çoraklık: Cezaevinde yatmayı tercih ederim
HDP’nin kendisine kurulan FETÖ kumpasıyla ilgili araştırma önergesi vermesine tepki gösteren Kerim Çoraklık “Cezaevinde yatmayı tercih ederim” dedi.

HDP önerge vermişti

İYİ Partili Kerim Çoraklık, HDP’nin FETÖ kumpasıyla ilgili verdiği araştırma önergesine itiraz etti.

HDP’nin verdiği önergenin ardından Twitter hesabından paylaşımda bulunan Çoraklık, “Cezaevinde yatmayı tercih ederim” ifadelerini kullandı.

Kerim Çoraklık paylaşımında, “Eli kanlı terör örgütü PKK’nın Meclis’teki uzantısı olan HDP’nin Mersin Milletvekili, bana kurulan kumpasın araştırılması için dün TBMM’ye önerge vermiş. Kumpasla hücrede yatmak bu kadar zoruma gitmemişti! HDP’nin beni savunmasındansa, cezaevinde yatmayı tercih ederim” dedi.

NE OLMUŞTU?

Ahmet Şık, Bahadır Özgür ve Timur Soykan’ın da aralarında yer aldığı bir kadro tarafından hazırlanan Duvar isimli kitapta yer alan Sedat Peker’in basın danışmanı Emre Olur’un itirafları, İYİ Partili Kerim Çoraklık’a kurulan kumpası ortaya çıkardı.

2018 yılında 24 Haziran Genel Seçimlerine kısa bir süre kala gözaltına alınan ve bir yılı aşkın süre boyunca Silivri’de tutuklu kalan Çoraklık, daha sonra çıkarıldığı Mahkeme tarafından tahliye edilmiş ve hakkında ilgili dosyadan beraat kararı verilmişti.

Sedat Peker’in yayımladığı beşinci videoda adının anılmasıyla yeniden gündeme gelen kumpas dosyası, kumpasın organizatörlerinden biri olduğunu birinci ağızdan dile getiren Emre Olur’un itiraflarıyla ülke gündemine oturmuş durumda.

HDP ARAŞTIRILSIN DEDİ

Çoraklık kumpasını TBMM’ye taşıyan ise HDP oldu.

HDP’nin Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, TBMM’ye sunulan araştırma önergesinde Çoraklık kumpası ile beraber iktidar karşıtlarına karşı kurulan diğer kumpasların da aydınlatılmasını ve iktidarın trol çetesinin ortaya çıkarılmasını talep etti.

HDP’li Turan, araştırma önergesinin gerekçesinde Emre Olur’un kumpas döneminde Beyaz TV’de çalıştığını hatırlatarak kumpasın kurulmasında rolü olan diğer isimlerin de ortaya çıkarılması gerektiğini ifade etti.

İlgili Haberler