Mersin Limanı'nda işçi eylemi

Mersin Limanı'nda işçi eylemi
Mersin Limanı'nda işçi eylemi

İşten çıkarıldıkları iddiasıyla bir grup işçi tarafından başlatılan eylem, tarafların anlaşmasıyla sona erdi.

Mersin Limanı'nda işten çıkarıldıkları iddiasıyla bir grup işçi tarafından başlatılan eylem, liman yönetimi ve sendika temsilcilerinin anlaşmasıyla sona erdi.

 

Alınan bilgiye göre, 35 gündür eylem yapan işçiler, Liman-İş Sendikası yetkililerinin Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MİP) yöneticileriyle yaptığı toplantıda mutabakata varılmasıyla eylemlerine son verdi. MİP yöneticileriyle sendika temsilcilerinin pazartesi günü yeniden bir araya gelip, anlaşmalarına resmiyet kazandıracakları kaydedildi.

 

Liman-İş Genel Başkanı Önder Avcı, yaptığı açıklamada, 35 gündür arkadaşlarıyla işten çıkarılan işçiler için mücadele ettiklerini bildirdi.

 

Daha önce 22 arkadaşlarının işten çıkarıldığını ifade eden Avcı, "İşten atılanların sayısı şu an itibariyle 31'i limanda olmak üzere 39 olmuştur. Yaptığımız görüşmeler neticesinde bu arkadaşlarımızdan büyük çoğunluğu işlerine dönecekler. O konuda limanla anlaştık" dedi. İşverenin eylem sürecinde cumhuriyet savcılığına yaptığı suç duyurularını da geri çekeceğini dile getiren Avcı, "Arkadaşlarımız hakkında herhangi bir işlem yapılmayacak. Toplu sözleşme konusunda da müzakereye başlayacağız. Zaten sözleşmede çok fazla bir sıkıntımız yok. Bizim sıkıntımız işten atılan arkadaşlarımızın işlerine dönmeleriydi. Şu anda bir problem kalmadı" diye konuştu.