Kiev'de konutlara roket düştü

Kiev'de konutlara roket düştü
Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Rusya'nın askeri operasyonunda bazı konutların roket düştü. 8 sivil yaralandı.

Ukrayna''nın başkenti Kiev''de Rusya''nın askeri operasyonunda bazı konutların roket düşmesi sonucu hasar aldığı belirtilirken, 8 sivilin yaralandığı açıklandı. Roket saldırıları sonrası Koshytsa Sokağı''ndaki hasar gören apartmanda çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti.

G7''DEN AÇIKLAMA

G7 ülkeleri, Rusya''nın Ukrayna''ya saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Almanya, ABD, İngiltere Kanada, Fransa, İtalya ve Japonya''dan oluşan G7 ülkelerinin liderleri, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesinin ardından çevrim için yaptıkları zirve sonrası ortak bildirge yayımlandı.

Bildirgede, G7 liderlerinin, Ukrayna''nın “toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve bağımsızlığına” karşı kısmen Belarus üzerinden yönlendirilen geniş çaplı askeri müdahale karşısında dehşete düştüğü ve müdahaleyi kınadığı bildirildi.

ZELENSKİ''DEN AÇIKLAMA

Zelenski, NATO üyesi olan Doğu Avrupa ülkelerinden savunma desteği istediğini belirterek "Rusya ile müzakere masasına oturmamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

Zelenski, şu ifadeleri kullandı:

"Özgürlüğümüzü ve toprağımızı savunuyoruz. Ancak etkili bir uluslararası yardıma ihtiyacımız var. Bunu @AndrzejDuda ile konuştuk. Savunma yardımı, yaptırımlar ve saldırgana baskı yapılması konusunda Bükreş Dokuzlusuna başvurduk. Rusya ile birlikte müzakere masasına oturmalıyız. Savaş karşıtı bir koalisyona ihtiyacımız var"

İlgili Haberler