Kılıçdaroğlu gençlere, bilmedikleri gerçeği açıkladı

Kılıçdaroğlu gençlere, bilmedikleri gerçeği açıkladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, video konferansla bir araya geldiği üniversite öğrencilerinin sorunlarını dinledi. Kılıçdaroğlu, "Biz ısrarla 'bu Evrensel Hizmet Fonu'nda toplanan para ne oldu' diye soruyoruz. Gençler bunu pek sormuyorlar. Belki bu fondan haberleri yok." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üniversiteli gençlerin sorunlarını yakından takip ettiklerini, bunların çözümünün siyaset kurumunda olduğunu söyledi.

Bütün dünyada teknolojik gelişmeler yaşanırken, 21. yüzyıl Türkiye'sinde gençlerin bir kısmının bilgisayar veya internete sahip olmamasının büyük ayıp olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Belediyelerimiz aracılığıyla bir yoksulluk envanteri oluşturmaya çalışıyoruz.
Belki iktidarın elinde de böyle bir envanter vardır.
Dolayısıyla yoksul aileler üç aşağı beş yukarı bellidir.
O ailelerin internet harcamalarını bir şekliyle siyasal iktidar karşılayabilir.
Genel bütçe dışında Evrensel Hizmet Fonu diye bir fon var ve bu fonda biriken paralar var.
Bu paraları kullanacak olan Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK ile iş birliği yaparak, Evrensel Hizmet Fonu'nun kaynaklarından bilgisayarı olmayan gençlere, öğrencilere bilgisayar sağlayabilir, bazı masraflarını karşılayabilir. Biz ısrarla 'bu Evrensel Hizmet Fonu'nda toplanan para ne oldu' diye soruyoruz. Gençler bunu pek sormuyorlar.
Belki bu fondan haberleri yok. Dolayısıyla gençlerin de sorması lazım.
Bu fonun özellikle teknolojik altyapı yetersizliği yaşayan okulların, öğrencilerin sorunlarını çözmekte kullanılması gerekiyor.
Ama bu fon nereye gitti şu ana kadar bilmiyoruz."