Kılıçdaroğlu ve Demirtaş'ın fezlekesi başsavcılıkta

Kılıçdaroğlu ve Demirtaş'ın fezlekesi başsavcılıkta
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve CHP Ankara milletvekili Levent Gök hakkındaki 11 fezleke Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştı.

Adalet Bakanlığı, Meclis'ten gönderilen 11 milletvekili dosyasını AnkaraCumhuriyet Başsavcılığına iletti.

Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Gök'e ait olduğu öğrenilen dosyaların, Türk Ceza Kanunun 299. maddesindeki "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve 301. maddesindeki "Tu¨rk milletini, Tu¨rkiye Cumhuriyeti Devletini, Tu¨rkiye Bu¨yu¨k Millet Meclisini, Tu¨rkiye Cumhuriyeti Hu¨ku¨metini ve devletin yargı organlarını alenen as¸agˆılamak" suçlarını içerdiği belirtildi.

HER FEZLEKEYE AYRI SÜREÇ

Başsavcılıklar her bir fezlekeyle ilgili ayrı soruşturma başlatacak. Soruşturmalar, Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemeleri Kanunu hükümleri uyarınca yürütülecek. Dokunulmazlığı kaldırılanların milletvekilliği devam edecek. Dokunulmazlığı kaldırılan bir milletvekili, sadece dokunulmazlık hangi iddia için kaldırılmışsa o iddiadan yargılanacak. Davalar, isnat edilen suçlara göre görevli mahkemelerde görülecek.

MHP lideri Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 57 milletvekili hakkındaki 117 dosya hazırlandıkları savcılıklara gönderilmişti.

152 milletvekili hakkında 799 fezleke bulunuyor. "Dokunulmazlıklarının kaldırılması" istemiyle, biri bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, 29'u AK Parti, 57'si CHP, 55'i HDP, 10'u MHP olmak üzere 152 milletvekili hakkında fezleke yer alıyor.