Kılıçdaroğlu'ndan tezkere açıklaması: 'Milli menfaatimiz yoksa 'olmaz' deriz'

Kılıçdaroğlu'ndan tezkere açıklaması: 'Milli menfaatimiz yoksa 'olmaz' deriz'
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu; ‘Milli meselelerde ülkemizin menfaati için doğru olduğunu düşündüğümüz konularda hükümeti destekleriz ama iş başka ülkelere asker göndermeye gelince milli menfaatimiz yoksa buna ‘olmaz’ deriz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, haftasonu Kayseri’de ‘Çağdaş İş Adamları Platformu’nca düzenlenen toplantıda bölgenin ekonomi dünyası ile buluştu. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda Kılıçdaroğlu’nun bölgede yaşanan ekonomik gidişata yönelik sorunları dinlediği öğrenildi.

'DEMOKRASİYİ HEP BİRLİKTE İNŞA ETMELİYİZ'

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre; Kayseri'de konuşma yapan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de demokrasiden yana olan ve demokrasiden yana olmayıp, otoriteden, tek adamdan yana olanlar var. Siyasette temel ayrım bu. Biz Türkiye’de demokrasiden yana olan herkesle bir arada olacağız. Demokrasi, özgürlük, insan haklarından yana tavır alan herkesle bir arada olacağız. Çünkü önce hep birlikte demokrasiyi inşa etmeliyiz” dedi.

‘MİLLİ MENFAAT YOKSA HAYIR DERİZ’

İş insanlarından gelen soruları da yanıtlayan Kılıçdaroğlu’nun “Milli meseleler için iktidarla bir araya gelir misiniz?” sorusu üzerine ise “Tabi ki milli meselelerde bir araya geliyoruz. Dış politikada ülkemizin menfaati için doğru olduğunu düşündüğümüz konularda her zaman destekleriz ama iş başka ülkelere asker göndermeye gelince milli menfaatimiz yoksa buna ‘olmaz’ deriz” dediği aktarıldı.

‘DÖRT AYAKLI STRATEJİ’

Edinilen bilgiye göre, CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi içerisinde bulunduğu kötü durumdan kurtarmak için dört ayaklı strateji uygulanması gerektiğini ifade ederek şunları anlattı:

“Dört ayaklı bir strateji gerekli. Bunlardan birincisi hukukun üstünlüğünü sağlamak, katılımcı demokrasiyi güçlendirmektir. Demokrasisi gelişmemiş hiçbir ülke ekonomik olarak da kalkınmaz. Bugün yaşadığımız sorun budur. İkincisi üreten Türkiye olmalıyız. Türkiye üretim sürecinden koparıldı. Eğer rekabet gücü yüksek ürünler üretmemiz lazım. Üçüncü ayak ise güçlü bir sosyal devlet. Huzurlu olmak için güçlü bir sosyal devlet almalı. Dördüncü ayak ise sürdürülebilirliktir. Demokrasiyi gelişebilir, üretimde önemli noktalara gelebilirsiniz, güçlü sosyal devlet olabilirsiniz ama bunları sürdürmek çok önemlidir. Türkiye’yi ayağa kaldıracak strateji budur.”