İşte Kim Min-Jae'nin yeni adresi

İşte Kim Min-Jae'nin yeni adresi
Fenerbahçe'den ayrılması kesin gözüyle bakılan Kim Min-Jae'nin yeni rotası belli oldu.

Fenerbahçe''nin UEFA kadrosuna yazmadığı ve ayrılığa hazırlandığı Kim Min-Jae''nin yen takımı artık büyük oranda belli oldu.

Sporx''in haberine göre Fransa Ligi takımlarından Rennes ile anlaşamayan 25 yaşındaki Güney Koreli savunma oyuncusu için İtalyan ekibi Napoli yeniden devreye girdi ve görüşmelerde sona gelindi.

Kalidou Koulibaly''yi 38 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Chelsea''ya satan Napoli, Senegalli yıldızın yerini Kim Min-Jae ile doldurma düşüncesini artık gerçeğe kavuşturmaya çok yakın...

Napoli ile Fenerbahçe, Kim Min-Jae''nin sözleşmesinde yer alan 20 milyon euroluk çıkış maddesi konusunda uzlaştı. Rennes''in önüne geçmek isteyen Napoli, Fenerbahçe''ye bu rakamı iki taksitte ödemeyi garanti etti ve taraflar arasında el sıkışıldı.

İtalyan ekibi, Kim Min-Jae ile maaş görüşmelerinde artık sonunca ulaştı. Güney Koreli isimle yıllık 2,5 milyon euro maaş konusunda el sıkışan Napoli, bu transferde artık sona geldi. Fenerbahçe''nin UEFA listesine bildirmediği Kim Min-Jae, kısa süre içerisinde sağlık kontrollerinden geçerek, Napoli ile sözleşme imzalayacak.

KIM MIN-JAE KİMDİR?

Kim Min-Jae, 15 Kasım 1996''da Güney Kore''nin Tongyeong şehrinde dünyaya geldi. Futbol hayatına Suwon''da başlayan Kim Min-Jae, 2016''da Yonsei''ye transfer oldu. Kariyerinde ilk çıkışını Jeonbuk Hyundai Motors takımıyla yapan Kim Min-Jae 2 sezonda 60 maça çıktı. Kim, bu performasından sonra milli takıma seçilmeyi başardı.  2019 Ocak transfer döneminde 5.25 milyon Euro bonservis bedeliyle Çin Ligi ekiplerden BJ Guon''a transfer oldu. Çin''de toplamda 59 maça çıkan 24 yaşındaki oyuncu birçok Avrupa ekibinin de radarına girdi.

 Tottenham''da görev yaptığı sürede Jose Mourinho''nun Kim Min-Jae''yi takımda görmek istediği fakat o dönem Beijing Guoan''ın satmak istemediği 1.90 boyundaki Kim Min-Jae, 2020 yılında Juventus scout ekibinin de dikkatini çekmişti.
 

İlgili Haberler