Kısırlığa sebep olan ürünleri AKP seçmeni yiyecek mi?

Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında GDO yönetmeliği ile ilgili bir iki söz söyledi ama gerçekleri halktan gizledi!
Basında bazı köşe yazarlarının, çıkan yönetmeliği okumadan yorum yaptığını iddia etti ve GDO’lu ürünlere izin verilmediğini, aksine yasak getirildiğini öne sürdü.
GDO yönetmeliği ile ilgili ilk yazı bu sütunda çıktı. Daha sonra yönetmelik hakkında basında çıkan yazıların tamamı, “GDO açılımı ile Anadolu’da ne Türk kalır ne Kürt!” başlıklı yazımdaki tespitlere ve bakış açısına dayalıdır. Farklı bir tespit yoktur.
Dolayısıyla Erdoğan’a benim cevap vermem gerekir. Ben yönetmeliği okudum ve öyle yorumladım. Erdoğan ise yönetmeliği ya hiç okumamıştır ya da Türk Milleti’ni kanser ve kısırlığa mahkûm ederek ortadan kaldırabilecek bu ürünlere bile bile izin vermektedir! Birincisi doğruysa Erdoğan, tuzağa düşürülmüştür. Okumadığı yönetmeliğin GDO’lu ürünlere yasak getirdiğini zannetmektedir.

* * *

Yönetmelikten bazı maddeleri alıntı olarak kullanmış ve yorumlamıştım. Ve yönetmeliğin bir hile ve aldatma cümlesi ile başladığını belirtmiştim.
Birinci ihtimal doğruysa, Erdoğan’ı bu cümleyle aldatmış olabilirler. Mecburen tespitlerimi tekrarlıyorum:
Yönetmelik, “Bu Yönetmelik hükümlerine aykırı olan GDO’lu gıda ve yemlerin işleme ve tüketim amacıyla ithali, piyasaya sürülmesi, tescili, ihracatı ve transit geçişleri yasaktır. Gümrük idarelerince bu Yönetmelik kapsamındaki ürünler için GDO’ya ilişkin ek bir belge aranmaz” diye başlıyor,
Yani  “Bu yönetmeliğe uygun olmak kaydıyla serbesttir” diyor. Üstelik ek bir belge de aranmayacağını öngörüyor!
Hemen ardından şöyle deniliyor:
“İthal edilen, üretilen veya dağıtımı yapılan GDO’lu gıda veya yemin, çevre, insan veya hayvan sağlığı açısından olumsuzluğu tespit edildiğinde, gıda veya yem işletmecisi sağlığı ve çevreyi korumak amacıyla gerekli tedbirleri almak, Bakanlığı, diğer ilgili mercileri ve tüketicileri acilen bilgilendirmek ve söz konusu gıda veya yemi, piyasadan geri çekmek zorundadır.”
Yani bütün inisiyatif bu işin ticaretini yapanlara veriliyor.
Yönetmelik “GDO’lu ürünlerin, bebek mamaları ve bebek formülleri, devam mamaları ve devam formülleri ile bebek ve küçük çocuk ek besinlerinde kullanılması yasaktır.
İnsan ve hayvan tedavisinde kullanılan antibiyotiklere karşı direnç genleri içeren GDO ve ürünlerinin ithalatı ve piyasaya sunulması yasaktır” diyerek, bu ürünlerin aslında ne kadar zararlı olduğunu tescil ediyor ama, kontrolü ithalatçıya veriyor!
Yönetmelik, “GDO’suz ürünlerin etiketinde ürünün GDO’suz olduğuna dair ifadeler bulunamaz” diyor.
GDO’lu ürün, normal ürünlere karışsın, millet haberi olmadan alsın yesin diye!
Yönetmeliğin bir yerinde “Türkiye flora ve faunası için potansiyel bir tehlike oluşturmasını engellemek üzere GDO’nun Türkiye’de yakın akraba ve yabanileri olan türlere ait olmadığını gösterir bilgi ve belgeler istenebilir” diye bir hüküm de var.
Yani hükümet, GDO’lu ürünlerin ülkenin flora ve faunasını yok edeceğini bile bile bunlara izin veriyor!
Yönetmeliğin tamamı, aslında bir soykırım şebekesi olan GDO’lu ürünler üreten firmalara nasıl izin verileceğini düzenliyor.

* * *


Bir millet, soyunu kurutacak bir madde ile beslenmek ister mi? Ve buna izin veren siyasi kişinin peşinden gider mi?
Ayrıca Erdoğan, domuz gribi aşısı yaptırmayacağını da söyledi! Peki 40 milyon doz aşı ne olacak? Bu durumda, AKP seçmeni aşı olacak mı?
GDO’lu ürünleri bile bile kim yiyecek? AKP seçmeni mi?

Yazarın Diğer Yazıları