KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan Bir Zamanlar Kıbrıs'a tebrik

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan Bir Zamanlar Kıbrıs'a tebrik
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TRT’de yayın hayatına başlayan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi nedeniyle sosyal medyadan paylaşımda bulundu. Cumhurbaşkanı Tatar, oyuncuları tebrik ettiğini aktardı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan Bir Zamanlar Kıbrıs'a tebrik

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TRT ekranlarında yayınlanan ve başrollerini Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Ahmet Kural ve Tayanç Ayaydın gibi usta oyuncuları paylaştığı Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Gala gecesine katıldıklarını ve dizinin ilk bölümünü çok beğendiklerini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, “Bir Zamanlar Kıbrıs... Tebrikler TRT gala gecesinde ilk bölümü heyecanla izledik, böylesine büyük bir yapıtı projelendirip gerçekleştirmek çok önemliydi, tüm emeği geçenleri kutlarım... Kıbrıs Türk’ünün yaşadığı acılar en etkili bir şekilde ekranlara taşınmıştır, çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

BİR ZAMANLAR KIBRIS DİZİSİNİN KONUSU

Yitirilen hayatlar, paramparça olan aşklar ve varoluş mücadelesi 1963 yılında adanın pastoral coğrafyasında neşeli hayatlarını süren sakız tüccarı Dereli ailesi, Kanlı Noel olarak bilinen olayların başlaması ile diğer Türk aileler gibi saldırıya maruz kalır.

Birbirlerinden ayrı düşen aile fertleri kasabalarından sürülüp zorunlu bir göçe başlarken ailenin başındaki Kemal Dereli kendi ailesiyle birlikte göç yolundaki binlerce Türk’ün önündeki insan haline geliri. Dereli, Kıbrıs Türkleri’nin haklarını savunur.

Bir Zamanlar Kıbrıs, Kıbrıs’ta Türklerin çektiği acıları ekrana taşıması nedeniyle başta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere Türkiye’de de merakla bekleniyor.

İlgili Haberler