Pablo Escobar'dan sonraki en büyük darbe. 800 bin dolar ödül konulmuştu

Pablo Escobar'dan sonraki en büyük darbe. 800 bin dolar ödül konulmuştu
Kolombiya’da en çok aranan uyuşturucu kaçakçılarından "Otoniel" lakaplı Dairo Antonio Usuga yakalanarak gözaltına alındı.

Kolombiya’da uyuşturucu kaçakçılığından aranan "Otoniel" lakaplı Dairo Antonio Usuga asker ve polisin operasyonuyla gözaltına alındı. Otoniel, ülkenin kuzeybatısındaki Necocli kasabasında, "Osiris" adı verilen operasyonda yakalandı.

Clan del Golfo örgütünün elebaşı Otoniel, onlarca cinayet, adam kaçırma, suç örgütü kurma, uyuşturucu kaçakçılığı dahil 120 suçtan yargılanacağı açıklandı.

ESCOBAR’DAN SONRA VURULMUŞ EN BÜYÜK DARBE

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, Otoniel''in yakalanmasının, 2 Aralık 1993''te ölü ele geçirilen uyuşturucu baronu Pablodan bu yana örgüt elebaşlarına vurulmuş en büyük darbe olduğunu açıkladı.

Suç örgütü Clan del Golfo üyelerine seslenen Duque, "Bu örgüte bağlı olanlara sesleniyorum. Aksi takdirde başınıza gelecek olan şey bellidir. Hemen adalete teslim olun, hukukun gücü her şeyin üstündedir. " ifadesini kullandı.

800 BİN DOLAR ÖDÜL KONULMUŞTU

AA''da yer alan habere göre, asker ve polis tarafından uzun süredir aranan Otoniel için 800 bin dolar ödül konulmuştu. ABD''nin, dünyanın en tehlikeli uyuşturucu kaçakçıları arasında gösterdiği Otoniel, bu ülkeye tonlarca kokain göndermekle de suçlanıyordu.

İlgili Haberler