Koltuklarını engelli vatandaşlara bıraktılar

Koltuklarını engelli vatandaşlara bıraktılar
İYİ Parti Grup Toplantısı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli'nin konuşması ile başladı. İYİ Partili milletvekilleri özel oturum esnasında koltuklarını engelli vatandaşlara bırakarak grubu ayakta izlediler.

YENİÇAĞ / ANKARA

İYİ Parti Meclis Grubu'nda 3 Aralık Engelliler Günü sebebiyle özel oturum gerçekleşti. Bu özel gün dolayısıyla milletvekilleri yerlerini engelli vatandaşlara bırakarak toplantıyı ayakta izlediler.

AKŞENER: ENGELLİLER NE KADAR ZORLANIYORSA MEDENİYET O KADAR YARALIDIR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli vatandaşların hayatlarına dikkati çekti.

gf-012.jpg

Bir toplumun medeniyet ölçüsünün, o toplumun dezavantajlı bireylerinin karşılaştığı zorluklar olduğunu dile getiren Akşener, "Onlar ne kadar zorlanıyorsa, medeniyet o kadar yaralı demektir. Onların hayatı ne kadar kolaylaşıyorsa, o ülkede medeniyet yükseliyor demektir. Bu noktada adım atarken, kararlı olmak, cesur olmak gerekir." diye konuştu.

Akşener, eğitimden günlük yaşama kadar her alanda engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmanın bu yola taş döşemek olduğuna inandıklarını söyledi.