Kongre binasında Mike Pence'in zor anları. Son dakika açıklaması yaptı

Kongre binasında Mike Pence'in zor anları. Son dakika açıklaması yaptı
ABD'nin başkenti Washington'da Donald Trump'a destek gösterisi düzenleyen bir grup protestocu, polis barikatını aşarak Kongre binasına girdi.  Olaylar nedeniyle Mike Pence'in ise güvenlik nedeniyle binadan çıkarıldı.

Pence'de son dakika açıklaması

 Göstericilerden bir grubun polis barikatını aşarak Kongre binasına girmesi sonucu polisin biber gazıyla müdahalesine ilişkin görüntüler sosyal medyaya yansıdı.
PENCE ÇIKARILDI 
Öte yandan Arizona'daki seçim sonuçlarına itirazı değerlendiren Senato, olaylar nedeniyle oturuma ara verdi. "Senato Başkanı" sıfatıyla söz konusu oturumu yöneten Başkan Yardımcısı Mike Pence'in ise güvenlik nedeniyle binadan çıkarıldı.
PENCE ÇAĞRIDA BULUNDU
ABD Başkan Yardımcısı Pence, "Kongre binasındaki olayların sona erdirilmesi" çağrısı yaparak şiddet olaylarının hoş görülmeyeceğini belirtti.
TWİTTER HESABINDAN ÇAĞRI

Pence, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "ABD Kongresindeki şiddet ve yıkım hemen durmalı. Bu olaylarda yer alan herkes güvenlik güçlerine saygı duymalı ve hemen binayı terk etmeli" ifadesini kullandı. 
Barışçıl protestoların her Amerikalının hakkı olduğunun altını çizen Pence, "Ancak Kongre binamıza saldırı hoş görülmeyecektir ve bu olayda yer alan herkes kanun önünde hesap verecektir" paylaşımında bulundu.

 



20210106-2-46223414-61317401-web.jpg20210106-2-46223414-61317400-web.jpgAA