Konyaspor-Kasımpaşa 3-2 (Maç özeti)

Konyaspor-Kasımpaşa 3-2 (Maç özeti)
Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında kendi sahasında şampiyonluk potasındaki Kasımpaşa'yı ağırlayan Atiker Konyaspor, ikinci devresi gol yağmuruna sahne olan maçtan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Atiker Konyaspor, kendi sahasında şampiyonluk potasındaki Kasımpaşa'yı ağırladı.

İki takımın da girdiği pozisyonlardan sonuç alamadığı ilk devre golsüz eşitlikle sonuçlanırken ikinci yarı adeta gol yağmuruna sahne oldu.

47'nci dakikada savunmadan gönderilen uzun pasta topu önünde bulan Adis Jahovic, kaleci Ramazan Köse'yi de çalımladıktan sonra topu filelerle buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Dakikalar 69'u gösterirken bu kez de ligin gol kralı Mbaye Diagne sahneye çıktı. Trezeguet'nin ceza sahası içinde yaptığı vuruşu Nejc Skubic uzaklaştıramadı ve Diagne'nin golüyle karşılaşmaya eşitlik geldi: 1-1

Bu golden yalnızca 3 dakika sonra Strahil Popov'un sağ kanattan yaptığı ortada Diagne, harika bir kafa vuruşuyla takımını öne geçiren golü attı. 

Gol yağmuru, iki dakika sonra bu defa da Jahovic'le devam etti. 74'te Skubic'in ortasında Jahovic, kafayla topu filelere gönderdi ve karşılaşmaya yeniden denge getirdi: 2-2

Karşılaşmada son sözü ise dakikalar 82'yi gösterirken ceza sahası içinde yaşanan karambolde meşin yuvarlağı ağlara yollayan Moryke Fofana söyledi ve Konyaspor, sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.

Ev sahibi ekip, bu sonuçla puanını 24'e yükselirken geçtiğimiz hafta da Medipol Başakşehir'e mağlup olan Kasımpaşa ise 26 puanda kaldı.

MAÇ ÖZETİ

12. dakikada Diagne'nin kafayla indirdiği topa gelişine sağ ayağıyla Trezeguet’in yaptığı voleyi kaleci Serkan yumruklayarak uzaklaştırdı. Tekrar oyun alanına dönen topa Eduok'un yerden pasına ayak uzatan Trezeguet'in vuruşu az farkla yandan auta gitti. 

25. dakikada Jahovic’e yapılan müdahale sonrası sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruş için topun başında Traore geçti. Ceza sahasına yakın bir noktadan kullanılan frikikte Traore'nin şutunda top az farkla yan ağlara gitti. 

45+1. dakikada Fofana’ya yapılan faul sonrası kazanılan ve sağ çaprazdan paslaşılarak kullanılan serbest vuruşta Traore’nin yaptığı ortayı kaleci Ramazan çift yumrukla uzaklaştırdı. 

Dk.47 GOL! Adis Jahovic'in attığı golle Konyaspor 1-0 öne geçti.

Dk.69 GOL! Kasımpaşa, yıldız golcüsü Mbaye Diagne ile beraberliği yakaladı: 1-1

Dk.72 GOL! Diagne, harika bir kafa golüyle Kasımpaşa'yı deplasmanda 2-1 öne geçirdi.

Dk.74 GOL! Skubic'in asistinde Jahovic, skoru yeniden dengeledi: 2-2

Dk.82 GOL! Ceza sahası içinde yaşanan karambolde Fofana, Konyaspor'u 3-2'lik üstünlüğe taşıyan golü kaydetti.