Köpeğe öyle bir işkence yaptı ki cezası bu olmamalıydı

Köpeğe öyle bir işkence yaptı ki cezası bu olmamalıydı
Sokak hayvanlarına yapılan işkencelere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) caydırıcı cezaları olmadığı için hayvanlara yapılan eziyetler artıyor. Yine bunlardan bir tanesi de Iğdır'da yaşandı.

Yapılan ihbar üzerine ortaya çıkan olay Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Hasanhan köyü yakınlarında meydana geldi.

11-083.jpg

İPLE ÇEKTİ 

Bir kişinin motosikletinin arkasına bağladığı iple köpeği çekerek götürdüğü ihbarı üzerine jandarma ekipleri harekete geçti. Olay yerine giden jandarma ekipleri motosiklet sürücüsünün kaçtığını, sürüklenme sebebiyle ayaklarında yara oluşan köpeği arazide buldu.

motosiklete-bagladigi-kopegi-iple-cekti-4-bin-tl-ceza-yedi-9878-dhaphoto1.jpg

JANDARMA YAKALADI

Jandarma ekipleri yaptıkları soruşturmada köpeği motosikletle sürükleyenin İ.T. isimli kişi olduğunu belirledi. Köpeğin kendisine ait olduğunu ifade eden kişi, Aralık Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla 1 gün süreyle gözaltında tutuldu. İ.T.'ye sürücü belgesiz araç kullanmak, kask takmadan araç kullanmak ve tescilsiz araç kullanması sebebiyle bölge trafik ekipleri tarafından 2 bin 892 TL, Doğa koruma ve Milli Parklar tarafından da 5199 sayılı kanunun 14 a maddesi gereğince 947 TL idari para olmak toplam 3 bin 839 TL para cezası uygulandı. 

 

KORUMA ALTINA ALINDI

Ayaklarından yaralanan köpek ise tedavi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Iğdır Şube Müdürlüğünde görevli ekiplere teslim edildi. Tedavisi tamamlanan köpek Iğdır Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi Rehabilitasyon Merkezinde koruma altına alındı.