Kore mantısı Mandu nasıl yapılır?

Kore mantısı Mandu nasıl yapılır?
MasterChef Türkiye’de bu akşam Kore mutfağından yemekler yapılıyor. Kore mantısı olarak adlandırılan bu yemeği yapmak isterseniz Mandu tarifi haberimizde. İşte 24 Ekim Mandu yapılışı, tarifi için gerekli malzemeler ve püf noktası…

TV8'de yayınlanan Masterchef Türkiye'de Kore mutfağının sevilen yemeklerinden biri de Mandu oldu. Kore mantısı olan Mandu, özel soslu sunumlarıyla oldukça lezzetli ve besleyici bir tarif. MasterChef Türkiye izleyicileri, bu akşam dokunulmazlık oyununda yarışmacılardan istenen bu yemeği merak edip Mandu nasıl yapılır araştırmaya başladı. Haberimizde pratik Mandu tarifi hazırladık sizler için. İşte Kore mantısı Mandu tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler…

MANDU KORE MANTISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Hamuru için

3, 5 su bardağı un

 1 yumurta

 Tuz ve su

İç malzeme;

250 gram kıyma orta yağlı

4 diş sarmısak

1 soğan

1 çay kaşığı karabiber

 1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı yenibahar

Tuz

MANDU TARİFİ YAPILIŞI

Önce bir derin kapta unu, yumurtayı, tuzu ve ılık suyu katıp yoğuruyoruz. Hamur ne çok sert ne çok yumuşak olacak, ortası olacak.

Diğer yandan kıyma rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatları katıp iyice yoğuruyoruz.

Sonra hamurdan bir parça alıp tabak büyüklüğünde açıyoruz. Kare şeklinde kesiyoruz. Kestiğimiz hamurların aralarına harçtan katıp istediğimiz şekli vererek bir tepsiye diziyoruz. Bütün hamuru aynı şekilde yapıyoruz.

Bir tencereye çok az miktarda su koyuyoruz evinizde kevgir varsa onun içine manduları dizin ve tencereye ağzına yerleştirin kapağı da kapatın.

Ocağı harlı olarak yakın mandular buharda pişmeli, 15, 20 dk kaynayan suyun buharında tutun, sonra bir tabağa alın ve biber ile yağı kızdırın üzerine dökün.

KAYNAK: ACUNN.COM