Korona salgınında yeni tedbirler yolda. Bu akşam kabine toplantısında açıklanacak

Korona salgınında yeni tedbirler yolda. Bu akşam kabine toplantısında açıklanacak
Korona salgınında vaka sayısı 30 bine dayanırken, gözler bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan kabineden çıkacak kararlara çevrildi. Bilim Kurulu’nun son toplantısında bazı illerde artan vaka sayısı sonrası alınan tavsiye kararları, kabine tarafından masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün gerçekleşecek olan kabine toplantısında, kademeli normalleşmede gelinen son durum görüşülecek. Vaka sayısının 30 bine dayanması sonrası, özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi nüfusun yoğun olduğu illerde yeni tedbirlerin alınmasının gündem olduğu ifade edildi.

Bilim Kurulu’nun 25 Mart’ta yaptığı toplantının çıktılarının masaya yatırılacağı toplantıda, günlük 30 bin sınırına dayanan vaka sayılarındaki artışın nedenleri, atılması gereken adımlar değerlendirilecek; Türkiye’nin aşı tedarikinde geldiği son nokta, yerli aşı çalışmaları, tam normalleşmeye geçiş takvimi gibi başlıklar ele alınacak.

Diğer yandan ise, toplantı öncesinde Reuters''a konuşan bir yetkili, daha sert tedbirler alınabileceğinin sinyallerini verdi.

Bilim Kurulu''nun en son toplantısındaki kararların ele alınacağını söyleyen bir yetkili, "Son günlerde koronavirüs vaka sayısı 30,000''in üzerine çıktı. Aşılamaya rağmen son normalleşmeye yönelik kararlardan sonra vaka sayıları maalesef fazla artış gösteriyor. Bazı kararlar alınmak zorunda kalınabilir" dedi.