Koronanın ilk izleri tespit edildi

Koronanın ilk izleri tespit edildi
Yapılan araştırmalara göre korona virüste sıfırıncı hastanın Çin'den değil, İtalya'dan ortaya çıktığı belirlendi.

Koronanın ilk izleri tespit edildi

Korona virüs 2019 Aralık''tan itibaren tüm dünyayı etkisi altına aldı. Bilim insanları bir şekilde virüse çare bulmaya çalışırken, bir taraftan da virüsün öyküsünü araştırıyorlar.

''SIFIRINCI HASTA'' İTALYA''DAN

Yapılan son araştırma ise bu alanda şaşkınlık yaratan bir sonuç doğurdu. Kabul gören teoriye göre, virüs Çin''in Wuhan kentinde ortaya çıktı. Ancak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) önderliğinde yapılan araştırmada ''sıfırıncı hasta'' yani Kovid-19''un ilk izleri İtalya''da bir kişide tespit edildi.

Kasım 2019''da Milano''da doktora gitmiş

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Kasım 2019''da boğaz ağrısı şikayetiyle Milano''daki bir hastaneyi ziyaret eden kadının verileri aylar sonra incelendi ve korona virüsün izlerine rastlandı.

Virüs resmi olarak 2019''un son günlerinde Çin''in Wuhan kentinde görülmüştü. Bu araştırma ile virüsün sıfır noktasının değişebileceği ihtimali ortaya çıktı.

DÜNYAYI DOLAŞMIŞ 

Araştırma, korona virüs Aralık 2019''da Çin''de ilk kez tespit edilip rapor edilmeden önce uluslararası dolaşımda olduğunu gösteriyor. Bilim dünyası şimdi bu hastanın peşine düştü. Ancak çok büyük bir sorun var o da hastanın kimliğinin belirlenememesi.

MİLANO''DA YAŞIYOR

Hasta ile ilgili tek bilinen Milano''da yaşayan 25 yaşında bir kadın olduğu. Söz konusu hastayı tedavi eden doktor olan Raffaele Gianotti''nin ise Mart ayında hayatını kaybetmiş olması ekibin işini bir hayli zorlaştırıyor.

Araştırmaya imza atan ekip, teyit edilen ilk Wuhan vakasından önceki döneme ait diğer ülkelerdeki vakaların araştırılmasını tavsiye etti.

İlgili Haberler