Korona virüsün bu etkisi can sıkıyor. Raporlar ortaya çıktı. Sadece çocuklarda görülmüyormuş. Hepimiz tehlikedeyiz

Korona virüsün bu etkisi can sıkıyor. Raporlar ortaya çıktı. Sadece çocuklarda görülmüyormuş. Hepimiz tehlikedeyiz
Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından yapılan açıklamada korona virüsün bir etkisi daha ortaya çıktı. Buna göre, daha önce sadece çocuklarda görülen iltihaplanma etkisinin yetişkinler için de tehlike doğurduğu ortaya çıktı.

Live Science'de yayınlanan araştırmaya göre korona virüs salgını tüm dünya genelinde can kayıplarına yol açmaya devam ederken, hastalığın yeni etkilerine ilişkin detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi CDC, korona virüsün yetişkinlerdeki yeni etkisine ilişkin önemli bir rapor yayınladı.

Korona virüs pozitif hastalarının incelendiği araştırmada, korona virüsün yol açtığı sendromun birden çok organa saldırdığı ve vücutta artan iltihaplanmaya neden olduğu kaydedildi.

Morbidity and Mortality Weekly Report tarafından yayınlanan raporda, çocukların söz konusu sendrom nedeniyle ateş, karın ağrısı, kusma, ishal, boyun ağrısı, kızarıklık, kanlı gözler ve yorgunluk yaşadığını ancak yetişkinlerin aynı belirtileri gösterip göstermediğinin şu an için net olmadığı bildirildi.  

Raporda yer alan bilgiye göre, sendromu yaşayan yetişkinlerin hastaneye yatırılmasına kesin gözüyle bakıldığı kaydedildi. 

Kaynak: Live Science- Morbidity and Mortality Weekly Report