Koronada en kritik açıklama geldi. Bu zamana kadar kaç mutasyon tespit edildi

Koronada en kritik açıklama geldi. Bu zamana kadar kaç mutasyon tespit edildi
Rusya'dan korona virüs salgınına ilişkin kritik açıklama geldi. Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu Başkanı Anna Popova, ülkede korona virüsün yaklaşık bin 500 mutasyonunun bulunduğunu açıkladı.

Gaydar Forumu’nda konuşan Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu Başkanı Anna Popova, korona virüsün yaklaşık 1500 mutasyonunun bulunduğunu belirtirken "Mutasyon konusuyla ilgileniyoruz. Şu an itibarıyla yaklaşık 1500 korona virüs mutasyonu bulduk" dedi.
Popova, mutasyonun kesinlikle doğal bir süreç olduğunu, virüslerin başka türlü canlı kalamadığını ve tüm değişiklikleri incelediklerini ekledi.
Popova, "Tüm mutasyonları görüyoruz. Vektor Enstitümüz çalışıyor, Rusya topraklarında görülen tüm virüsleri inceliyor, genom dizi analizi gerçekleştiriyor, başka enstitülerimiz de bunu yapıyor" diye konuştu.
8148bf56a86891d3660ae37fdadb517f.jpg
Öte yandan, ABD'li ilaç firması Pfizer'ın BioNTech ortaklığında geliştirdiği koronavirüs aşısının vurulduğu 23 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Norveç Halk Sağlığı Enstitüsü'nden risk uyarısı geldi. Açıklamada, aşının hastalığı olan 80 yaş üstündekiler için riskli olduğu belirtildi.