Hiçbir hastane kabul etmiyor! Bu hastalar ne yapsın? Bakan Koca'dan yardım istedi

Hiçbir hastane kabul etmiyor! Bu hastalar ne yapsın? Bakan Koca'dan yardım istedi
Korona virüs testi pozitif çıkan bir vatandaş Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sesini duyurmak için Twitter hesabından yardım istedi. Eşinin kalp hastası ve 3 yaşında çocuğunun olduğunu belirten kişi, sağlık ekiplerinin kendisine ulaşamadığını söyledi. Ayrıca 112 'nin de vermiş olduğunu telefon numaralarına kimse bakmadığını dile getirdi.

Eray Erkılıç isimli kişi Twitter hesabından @denizdekises kullanıcı adı ile Sağlık Bakanı Koca'dan imdat istedi.

Korona testi pozitif çıkan  Erkılıç, 

" Dün covid testim pozitif çıktı. Dünden beri hiçbir sağlık ekibi bana ulaşmadı. Evdeki 3 aylık bebeğimin ve kalp hastası eşimin ateşi 38 dereceyi geçti.112'nin bize verdiği numaraya dakikalarca bağlanamıyoruz. Bağlanınca da yüzümüze kapatılıyor. Biz şimdi NAPALIM @drfahrettinkoca

ENDİŞE DUYUYORUM

Tedavim için bana getirilmesi gereken ilaçları geçtim, elim kolum bağlı bir şekilde hem kalp hastası eşime moral vermeye çalışıyorum, ateşi durmadan çıkan 3 aylık bebeğim için endişe ediyorum hem de ağrılarımla uğraşıyorum @drfahrettinkoca" ifadelerini kullandı. 

ek-aciklama-2020-09-09-003709e.jpg

MESAİ SAATLERİ DIŞINDA ULAŞILAMIYOR

Kılıç'ın paylaşımına cevap veren bir kullanıcının ifadeleri ise "Mesai saatleri dışında ulaşılamıyor. Ben haftasonu ulaşamadım. Ilçe Sağlık Müdürlüğü'nün telefonu sanırım o. 112'yi arayıp sorduğumda hafta içi arayın demişlerdi. Çok geçmiş olsun" dikkat çekti.

ek-aciklama-2020-09-09-003754e1.jpg